ELEKTRIČna REVOLUCIJA

VW-ova tvornica u Braunschweigu proizvodit će 500.000 baterijskih paketa godišnje

13.04.2018 u 13:14

Bionic
Reading

Volkswagen želi biti najveći proizvođač električnih automobila na svijetu, a u tu svrhu njemačka kompanija planira investirati 34 milijardi eura u istraživanje i razvoj, te do 2025 proizvesti tri milijuna električnih vozila

Volkswagenu će za ovaj podvig trebati baterija, jako puno baterija.

Nijemci su već najavili kako planiraju potrošiti pedeset milijardi eura na baterijske sustave i ćelije, a sada ovaj plan dobiva konkretniji okvir najavom kako će za proizvodnju baterijskih paketa biti zaduženi pogoni u Braunschweigu.

Ovo je Volkswagenova najstarija tvornica koja datira iz davne 1938 te se specijalizirala za izradu modernih elektromehaničkih upravljačkih sustava, komponenata ovjesa, te baterijskih sklopova.

Nakon što su se VW-ova uprava, menadžment tvornice, te savez radnika Braunschweiga složili, uskoro bi trebala izbacivati do 500.000 baterijskih paketa godišnje za potrebe takozvane MEB platforme na kojoj VW planira graditi sve svoje električne automobile I.D. serije.

Tvornica će izrađivati baterijske module i pakete, dok će ćelije nabavljati od dobavljača.

Detalji plana još nisu specificirani, no uz ovoliku proizvodnju ne bi bilo iznenađenje da VW-ove baterije završe i u automobilima drugih marki.

  • +29
Volkswagen I.D. Crozz Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen