'MISLIO SAM DA ĆU UMRIJETI'

Prvi intervju Hammonda i Rimca nakon izlijetanja Concepta One

28.06.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Prilikom snimanja materijala za novu sezonu Grand Toura u švicarskim Alpama, jedan od voditelja i bivša zvijezda britanskog Top Geara - Richard Hammond izgubio je kontrolu nad hrvatskim električnim hiperautomobilom, sletio s ceste i survao se niz padinu

Automobil se zaustavio nakon više od stotinu metara te se zapalio. Ekipa Grand Toura uspjela je izvući Hammonda iz Rimčevog Concepta One prije nego što ga je progutao plamen, a Britanac je potom pomoću helikoptera prebačen u bolnicu na hitni medicinski zahvat.

Osim Hammondovog koljena i ega, težih posljedica, nije bilo. Nešto više od dva tjedna kasnije konačno imamo priliku čuti što se točno dogodilo te nesretne subote.

U 26-minutnom intervjuu za DriveTribe, Grand Tourov voditelj je objasnio kako do nesreće, zapravo, umalo nije ni došlo. Nakon cjelodnevnog snimanja režiser je zamolio Hammonda za još jedan prolaz 157-metarskim usponom, a on se našalio kako će se ovaj put zasigurno slupati, što se i dogodilo.

Mate Rimac pokazao je telemetriju i izmjere prema kojima je 1224 Ks snažan Concept One nakon izlijetanja preletio 30 metara, pao na cestu, te se otkotrljao niz 157 metara brijega čudesno izbjegavši čak tri kuće.

Britanac je priznao kako je u prvi mah pomislio da će umrijeti, no može zahvaliti krutosti Concept Oneove šasije što se izvukao bez trajnih posljedica. Čitav intervju pogledajte u nastavku, te nam u komentarima recite vaše mišljenje.