Posebno izdanje

Ovo je Mini John Cooper Works Bulldog Racing Edition: Posveta utrci '24-sata Nürburgringa'

28.08.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Svaki model izrađen je prema specifikacijama kupca i individualno podešen na stazi Nordschleife prije isporuke. Bolid se temelji na vrhunski opremljenom Mini John Cooper Works modelu sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i snagom od 231 KS (170 kW) s najvećim okretnim momentom od 320 Nm

Bolid se temelji na vrhunski opremljenom Mini John Cooper Works modelu sa 2-litenim turbobenzincem snage 231 KS (170 kW) s najvećim okretnim momentom od 320 Nm i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

S ovim posebnim modelom, privatni trkaći tim iz Nürburga (Njemačka) slavi najbolju završnicu za Mini u 24-satnoj utrci u 64-godišnjoj povijesti marke. Motor i mnoge značajke posebnog modela jednaki su trkaćem automobilu sa startnim brojem #126 iz Bulldog Racinga, ali su sigurnosne značajke koje propisuju pravila natjecanja izbačene u korist svakodnevne upotrebe.

'Završiti na drugom mjestu i osvojiti prvo postolje za Mini nakon napornih 24 sata bilo je veliko postignuće. U trenutku kada smo prešli cilj, rodila se ideja da podijelimo ovaj trenutak s našim obožavateljima. Naš najveći izazov u razvoju Bulldog Racinga Izdanje je bilo da bude što je moguće bliže našem trkaćem automobilu, a da pritom bude siguran da je još uvijek legalan za ceste,' kaže Alexander Schabbach, direktor Bulldog Racinga.

MINI John Cooper Works 2023 | Bulldog Racing Izvor: Ostale fotografije / Autor: BMWBLOG

Upotrebom različitih komponenti za motorsport, koje se mogu kombinirati i instalirati pojedinačno prema željama kupca, Bulldog Racing Edition stvara pravi 'ugođaj utrke' na cesti.

Jezgra izdanja je KW V3 ovjes, podesiv u kompresiji i povratnom prigušenju koji, između ostalog, povećava prianjanje, poboljšava ponašanje u zavoju i povećava sigurnost na granici. Postavu ovjesa provodi pojedinačno za svako vozilo jedan od profesionalnih vozača Bulldog Racinga na Nürburgring Nordschleife.

17-colni aluminijski naplatci OZ HyperGT u kombinaciji sa sportskim ispuhom marke Remus daju svakom vozilu nenametljiv, ali nepogrešiv izgled. Nakon dobrih iskustava s trkaćim gumama, Pirelli osigurava gume za poseban model s gumama P Zero Performance u veličini 205/45R17.

Stern Performance Parts Clubsport set zamjenjuje stražnje sjedalo oprugom s odgovarajućom mrežom i tepihom. Rezultirajuća ušteda težine poboljšava performanse automobila.

  • +35
Mini John Cooper Works Bulldog Racing Edition Izvor: Promo fotografije / Autor: Bernhard Filser

Jedan od vizualnih detalja na eksterijeru je velika krovna dekorativna folija Bulldog Racing, koja tradicionalno krasi svaki trkaći automobil tima. U unutrašnjosti, svako Bulldog Racing izdanje dolazi s zasebnom značkom koja identificira automobil kao numerirano ograničeno izdanje i dokumentira dan kada je ovjes postavljen na Nordschleife, kao i razne druge diskretne značajke.

'Kako bismo mogli zadovoljiti najširi mogući raspon za individualne želje, svaki automobil je prilagođen prema željama kupca i stoga je jedinstven. Naš poseban model pokazuje koje preinake možemo napraviti na automobilu. Također nam je drago što u mogućnosti ponuditi ovu uslugu kupcima sa starijim Minijima trenutne generacije od 2014. nadalje', kaže Alexander Schabbach.