alternativni pogoni

Od hibrida do vodikovih gorivih ćelija: Hyundai slavi 30 godina inovacija u ekomobilnosti

Hyundai Santa Fe Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) bio je njihov prvi prototip automobila s gorivim ćelijama 2000. godine

Hyundai Santa Fe Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) bio je njihov prvi prototip automobila s gorivim ćelijama 2000. godine

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Nakon ranih eksperimenata s električnim vozilima u 1990-ima i vozilima na vodikove gorive ćelije u 2000-ima, Hyundai je postao jedan od prvih proizvođača koji su započeli masovnu proizvodnju vozila na alternativne pogone

Od hibrida do vozila na vodikove gorive ćelije, Hyundai je već tri desetljeća na čelu razvoja ekološki prihvatljivih vozila. Omogućavanje čiste mobilnosti i promicanje održive budućnosti ključni su elementi koji se odnose na Hyundaijev progresivni način razmišljanja, koji vodi ovu južnokorejsku kompaniju prema naprijed.

Iako su električni automobili i hibridi tek postali široko rasprostranjeni u posljednjem desetljeću, Hyundai je svoj prvi čisti električni automobil predstavio još 1991. godine. Od tada slijedi nekoliko popularnih ekološki prihvatljivih modela. U 2020. godini Hyundai slavi 30 godina e-mobilnosti.

Hyundai Sonata i Scoupe

Hyundai Sonata i Scoupe

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

1990-te - Razvoj prvih Hyundaijevih EV automobila

Hyundai je prve korake u razvoju EV vozila poduzeo početkom devedesetih. Tvrtka je predstavila svoj prvi čisti električni automobil, Sonatu Electric Vehicle, 1991. godine. Koncept zasnovan na limuzini Sonata, sadržavao je olovnu bateriju i ponudio domet od 70 kilometara, kao i maksimalnu brzinu od 60 km/h.

Sljedećih je godina Hyundai predstavio više EV koncepata s olovnim baterijama. Godine 1992. električni automobil temeljen na modelu Excel imao je domet od 100 kilometara i najveću brzinu od 100 km/h. Godine 1993. Hyundai je razvio drugu generaciju EV automobila zasnovanog na modelu Sonata s dometom od 140 km i najvećom brzinom od 120 km/h. Godinu kasnije, 1994. otkriven je električni automobil baziran na modelu Scoupe, s dometom od 140 km i najvećom brzinom od 120 km/h.

Hyundai Accent FCEV

Hyundai Accent FCEV

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Hyundai je postigao još veći napredak u razvoju svojih EV vozila otvaranjem svog istraživačkog i razvojnog centra u Namyangu u Južnoj Koreji 1995. godine. To je dovelo do razvoja Hyundaijevih nikal-metal hidridnih baterija, primjerice, u Accent EV konceptu. Ovaj je automobil ponudio znatno poboljšan domet od 390 kilometara i brzinu od 140 km/h.

Tijekom tog razdoblja, Hyundai je također izvršio svoje prve eksperimente s hibridnim pogonskim sustavima. Prvi hibridni električni automobil tvrtke, koncept FGV-1, predstavljen je 1995. na Sajmu automobila u Seulu.

Hyundai Tucson FCEV (2004.)

Hyundai Tucson FCEV (2004.)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

2000-te - Napredak tehnologije gorivih ćelija

Krajem prvog tisućljeća, briga o okolišu postala je vrlo važna. Hyundai je počeo razvijati vozila s gorivim ćelijama 1998. godine, a svoj prvi prototip automobila s gorivim ćelijama, koncept Santa Fe Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV), predstavio je 2000. godine. Prvi FCEV sa spremnikom vodika pod tlakom od 350 bara, imao je 75 kW i ponudio domet od 230 kilometara. Iako su takve performanse u to vrijeme bile impresivne, pokazivale su da zbog nedostatka infrastrukture za automobile na vodik, automobili na gorive ćelije u to vrijeme nisu bili održivi kao vozila za masovnu proizvodnju.

Na Sajmu automobila u Ženevi 2004. godine Hyundai je najavio svoj koncept gorivih ćelija druge generacije, Tucson FCEV, koji je opremljen novom litij-polimernom baterijom. Donio je niz tehničkih prednosti, uključujući snop gorivih ćelija od 80 kW i prošireni raspon vožnje od 300 kilometara. To je bilo moguće zahvaljujući 152-litarskim spremnicima vodika. Osim toga, Tucson FCEV imao je mogućnost pokretanja za vrijeme hladnog vremena, što znači da se i dalje mogao voziti nakon što je bio podvrgnut temperaturama od - 20 stupnjeva Celzijusa pet dana.

Hyundai Avante LPI Hybrid (2009.)

Hyundai Avante LPI Hybrid (2009.)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Krajem 2000-ih proizvođači automobila započeli su masovnu proizvodnju hibridnih vozila. Hyundai je zadržao svoje vodeće mjesto u inovacijama u sustavima alternativnih pogona lansiranjem proizvodnog modela Avante LPI Hybrid 2009. godine. Bilo je to prvo hibridno vozilo na svijetu koje pokreće motor s unutarnjim izgaranjem, izgrađen za pogon na ukapljeni naftni plin.

LPI Hybrid bio je prvi serijski automobil koji je prihvatio litij-polimerne baterije, a koje je Hyundai razvio zajedno sa svojim lokalnim partnerima. Prednost im je manja masa i veća snaga.

Hyundai Blueon EV

Hyundai Blueon EV

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

2010-te - Hyundai postaje pionir buduće mobilnosti

Nakon dva desetljeća opsežnog istraživanja i inovativnih koncepata, tijekom 2010-ih Hyundai se usredotočio na stvaranje električnih serijskih modela.

Hyundai je u Seulu u rujnu 2010. predstavio BlueOn, svoj prvi proizvodni električni automobil. Temeljen je na Hyundaiju i10, a imao je domet od 140 kilometara i najveću brzinu od 130 km/h. Hyundaijev prvi EV velike brzine, bio je opremljen litij-polimernom baterijom kapaciteta 16,4 kWh, a vrijeme punjenja je trajalo šest sati. Prodaja je bila ograničena na Južnu Koreju i služila je vladinim agencijama.

Hyundai Sonata Hybrid (2011.)

Hyundai Sonata Hybrid (2011.)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Godine 2011. započela je prodaja modela Hyundai Sonata Hybrid, koji je ranije najavljen na sajmu automobila u Los Angelesu 2008. godine. Uz to što je bila prvo konvencionalno potpuno hibridno vozilo koje je koristilo litij-ionske polimerne baterije, Sonata Hybrid koristila je Hyundaijevu tehnologiju Blue Drive, koja je poboljšala ukupnu potrošnju goriva i smanjila emisiju ispušnih plinova. Također, to je prvi hibrid pokretan pomoću metode spajanja elektromotora i automatskog mjenjača Transmission Mounted Electric Device (TMED). Paralelno povezni hibridni sustav TMED Hyundai je samostalno razvio.

Hyundai ix35 Fuel Cell (2013.)

Hyundai ix35 Fuel Cell (2013.)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Hyundai je 2013. godine napravio ključnu prekretnicu u eko-mobilnosti jer je ix35 Fuel Cell postao prvo komercijalno proizvedeno vozilo s vodikovim gorivim ćelijama na svijetu. Model ix35 imao je snagu od 100 kW i spremnik koji je sadržavao 5,64 kg vodika, kao i litij-polimernu bateriju od 24 kWh. Brzo vrijeme punjenja vozila i raspon vožnje od 600 kilometara, u kombinaciji s nultom emisijom CO2, donijeli su koristi i kupcima i društvu u cjelini.

U 2016. Hyundai je predstavio IONIQ, prvi automobil na svijetu koji je ponudio odvojene hibridne, plug-in hibride i potpuno električne pogonske sklopove u jednom tipu karoserije. IONIQ koristi tehnologiju Blue Drive za smanjenje emisije i poboljšanje performansi. Električna verzija sadrži litij-ionsku polimernu bateriju od 28 kWh i domet od 200 kilometara.

Hyundai IONIQ Hybrid (2016.)

Hyundai IONIQ Hybrid (2016.)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Svaki IONIQ model izgrađen je od laganih materijala, uključujući aluminij i napredni čelik visoke čvrstoće, tako da za vrijeme vožnje troši manje energije. Ostali načini zaštite okoliša uključuju njegovu inovativnu uporabu recikliranih i organskih materijala i smanjenu ovisnost o proizvodima na bazi ulja.

Hyundai je 2018. godine lansirao NEXO, svoju drugu generaciju vozila na gorive ćelije i svoju tehnološku perjanicu. Donosi najbolji raspon u vožnji u klasi od 666 kilometara, a NEXO kombinira čistu mobilnost s najnovijim mogućnostima autonomne vožnje i pametnim naprednim sustavima pomoći u vožnji.

Hyundai Kona Electric

Hyundai Kona Electric

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Kasnije u 2018., Hyundai je najavio prvi svjetski kompaktni električni SUV - Konu Electric. Potražnja kupaca za Konom Electric nadmašila je sva očekivanja nakon lansiranja modela u Europu. Dostupan s dvije verzije kapaciteta baterija, 39,2 kWh i 64 kWh, potpuno električni SUV nudi domet do 484 kilometra s jednim punjenjem.

Hyundai NEXO

Hyundai NEXO

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

2020. - Hyundaijeva godina elektrifikacije

Nakon 30 godina inovacija u razvoju ekološki prihvatljivih vozila, Hyundai sada nudi najraznovrsniji asortiman električnih vozila na tržištu. S modelom NEXO, Hyundai je već u svojoj drugoj generaciji električnih vozila s gorivim ćelijama, dok su ostali proizvođači na svom prvom modelu ili još uvijek samo razgovaraju o tome. IONIQ je također u svojoj drugoj generaciji, pokazujući da Hyundai optimizira svoja vozila s alternativnim pogonom, dok ih ostali proizvođači još uvijek razvijaju.

U novom desetljeću, Hyundai nastavlja gledati u budućnost kako bi dodatno ojačao svoju poziciju lidera eko-mobilnosti. Godina 2020. je za Hyundai 'Godina elektrifikacije', što znači da Hyundai do kraja godine planira ponuditi više od tri četvrtine svojih modela u Europi u elektrificiranim verzijama, kao i postati jedan od najvećih proizvođača vozila s nultom emisijom u Europi. Hyundai se ne zaustavlja samo na osobnim automobilima, već dovodi elektrifikaciju u druge aspekte mobilnosti - na trkaće automobile i komercijalne kamione. Do 2025. Hyundai planira biti jedan od prva tri proizvođača električnih vozila u Europi.

  • +54
  • +51

Hyundai: 30 godina inovacija u eko-mobilnosti

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!