u očekivanju premijere

Novi BMW iX3: Procurile prve fotografije dugo očekivanog električnog SUV-a

29.04.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Prema slikama objavljenim na Instagramu, čini se da će ovako izgledati novi BMW-ov X3 s baterijskim napajanjem

Za sve one koji već duže očekuju kako bi mogao izgledati kompaktni potpuno električni SUV BMW iX3 bavarskog proizvođača premium automobila stiže dobra vijest: na društvenim mrežama procurile su i prve slike, a navodno se radi o službenim fotografijama njemačke marke.

Fotografije koje su najprije objavljene na Instagram stranici korisnika CocheSpias proširile su se internetom, a slike prikazuju budućeg suparnika električnih SUV modela Jaguara I-Pace i Mercedesa EQC bez ikakve kamuflaže.

Vidimo da je zaštitni znak 'bubreg' rešetka modela X3 zatvorena i spremna za proizvodnju, kao što je to često slučaj s električnim modelima koji više ne zahtijevaju hlađenje zraka u istoj mjeri, kao verzije s motorima s unutarnjim izgaranjem. Vertikalni otvori na svakom rubu prednjeg branika čini se da su kanali za hlađenje kočnica, dok se čini da fotografirani model ima plavo pozadinsko osvjetljenje rešetke i pragova.

Neobičan aerodinamičan dizajn kotača preuzet je iz koncepta iX3, iako je cjelokupni izgled automobila malo smanjen da bi ovaj električni model postao usko povezan sa standardnim modelom X3. Plavi detalji također se nalaze straga, s dva panela koji djeluju kao stilski detalj umjesto uobičajenih dvostrukih ispušnih otvora.

Unutrašnjost još nije snimljena, ali za pretpostaviti je da će biti dodane neke nove funkcije u instrumentima i infotainmentu za prikazivanje specifičnih informacija za električna vozila i tipki za dodatne načine pogona, ali će i dalje ostati u potpunosti identičan kao u standardnom X3.

Pojedinosti o pogonskom sklopu budućeg BMW-a iX3 još nisu poznate, ali kada je u proljeće 2018. godine prvi put predstavljen iX3 koncept, plan je bio ponuditi bateriju kapaciteta preko 70 kWh, raspon od oko 400 kilometara i električni motor snage 200 kw (270 KS). Teoretski bi se ova izlazna snaga mogla čak i udvostručiti s ugradnjom dva motora na top-izvedbama.

Iako jo nije poznat službeni datum predstavljanja BMW-a iX3-a vjeruje se da pomaknut zbog pandemije koronavirusa. Ipak, još uvijek se očekuje da bi novi model mogao biti predstavljen javnosti i krenuti u prodaju prije kraja ove 2020. godine.

  • +3
BMW iX3 concept (2018.) Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW