VISION URBANETIC

Mercedesova vizija automobila budućnosti baš i nije seksi

11.09.2018 u 09:42

Bionic
Reading

Proizvođači automobila posljednjih se godina aktivno trude zaviriti u budućnost kako bi današnju proizvodnju prilagodili potrebama sutrašnjice, no to im baš i ne ide

Zasad su, čini se, svi sigurni u dvije tehnologije - elektromotor kao pogonsku osnovu i samovozeću tehnologiju koja će vozačima oteti upravljač iz ruku.

Već i ove dvije komponente Mercedesu su bile dovoljne kako bi stvorili Vision Urbanetic - revolucionarni koncept urbanog prijevoznog sredstva koje se u svega nekoliko minuta pretvara iz minibusa za prijevoz do 12 osoba u komercijalno vozilo s kapacitetom za prijevoz do 10 EPAL paleta.

Jedini problem za Mercedes, ako zanemarimo dojam da je Vision Urbanetic jedan od najneatraktivnije dizajniranih automobila budućnosti koje smo vidjeli u posljednje vrijeme, jest činjenica da ovakvi ‘revolucionarni’ koncepti već postoje.

Rinspeed nam je pokazao Snap, a Toyota E-Pallete.

Ideja iza svih ovih vozila je briljantna i definitivno ima potencijal - maksimaliziranje upotrebe vozila korištenjem takozvane ‘skateboard šasije’ na koju bi karoserije bile jednostavno montirane kako bi u najkraćem roku zadovoljile potražnju na tržištu, neovisno je li riječ o urbanom prijevozu putnika ili međugradskom transportu robe.

Još kad bi ovi automobili bili atraktivnije dizajnirani, gdje bi našoj sreći bio kraj.

  • +5
Mercedes Vision Urbanetic Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes