NIMALO NALIK TESLI

Mercedes ne odustaje od dugmadi. Ovo je interijer njihovog prvog električnog SUV-a

30.08.2018 u 10:44

Bionic
Reading

Nakon nekoliko godina usavršavanje tehnologije, u nadolazećem razdoblju trebali bismo dočekati nekoliko novih električnih vozila koja bi mogla redefinirati klasu

Jedno od njih svakako je Mercedesov EQC - luksuzni električni SUV koji bi trebao pomrsiti planove Teslinom Modelu X i Jaguarovom I-Paceu.

Stručnjaci vjeruju kako će električni automobili kupce ponajprije osvajati dizajnom kako eksterijera tako i interijera.

I dok ćemo se na vanjštinu morati strpjeti još koji dan, trokraka zvijezda netom je objavila prvu fotografiju interijera koja pokazuje da u Stuttgartu nisu bili spremni krenuti Teslinim stopama.

Naime dok Amerikanci idu na krajnji minimalizam i izbacivanje dugmadi u korist jednog velikog središnje smještenog displeja, Nijemci su se odlučili za kombinaciju digitalne i analogne tehnologije.

Tu su dva velika displeja koji objedinjuju funkcije instrument ploče i multimedijalno-kontrolnog sustava, no i pregršt standardne dugmadi za kontrolu klimatizacije i osnovne, često korištene, funkcije.

Zapravo, dizajn interijera EQC-a, čini se, ne odstupa mnogo od onog nedavno predstavljene A-klase.

Ostaje za vidjeti kako će kupci prihvatiti ovaj smjer, te kojim će putevima dizajna krenuti ostali proizvođači u nadolazećem razdoblju s vlastitim električnim premijerama.

  • +5
Interijer Mercedes A-klasa Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes