Auto China 2024

Mercedes-Benz najavio predstavljanje nove potpuno električne G-klase: Stiže terenska legenda za novo doba

08.04.2024 u 16:47

Bionic
Reading

Dvije svjetske premijere dvaju novih modela održat će se u Šangaju. Uz električnu G-klasu bit će pokazan i novi Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, najnoviji sportski automobil visokih performansi 'trokrake zvijezde'

Mercedes-Benz je danas objavio što će sve predstaviti na dolazećem salonu automobila Auto China 2024. u kineskjom Šangaju. Njemačka tvrtka veliki dio svog portfelja proizvoda temelji i na prodajnim rezultatima u Kini, najvećem tržištu automobila na svijetu, ističe svoju predanost isporuci namjenskih proizvoda i tehnologija kineskim kupcima. S obzirom na značaj kineskog tržišta ova dalekoistočna zemlja igra važnu ulogu u dugoročnoj strategiji Mercedes-Benza. Do sajma, tvrtka će zadržati svoju vodeću poziciju na ovom tržištu, na čelu sa svjetskom premijerom potpuno novog električnog Mercedes-Benz G-klase.

Kina je dom najveće proizvodne lokacije tvrtke i najopsežnijeg centra za istraživanje i razvoj izvan Njemačke, igrajući značajnu ulogu u globalnoj mreži za istraživanje i razvoj Mercedes-Benza. Posljednjih je godina tvtka s 'trokrakom zvijezdom' ojačala svoje mogućnosti istraživanja i razvoja u Kini, posebice u elektrifikaciji i digitalizaciji.

U 2021. tvrtka je otvorila novi istraživačko-rzvojni R&D Tech Center China u Pekingu, opremljen najsuvremenijim laboratorijima za testiranje, uključujući E-pogon, bateriju, punjenje, NVH i više. Godine 2022. je Mercedes-Benz osnovao novi R&D centar u Šangaju, fokusirajući se na povezivost, automatiziranu vožnju te razvoj softvera i hardvera.

Ovog travnja biti će dodana nova zgrada s naprednim hardverskim i softverskim sadržajima dizajniranim za ubrzavanje lokalnog razvoja vrhunskih digitalnih inovacija. Osim Centra za istraživanje i razvoj, postojeći Centar za dizajn nastavit će promicati digitalnu dimenziju u dizajnu Mercedes-Benza.

Štoviše, svjetske premijere dvaju novih modela održat će se u Kini. Prvi je novi Mercedes AMG GT 63 S E Performance, najnoviji sportski automobil visokih performansi Mercedes-AMG-a. Bit će otkriveno na posebnom AMG Brand Night događaju u Šangaju tijekom vikenda Formule 1 dana 20. travnja.

Mercedes-Benz također 24. travnja ima svjetsku premijeru potpuno novog električnog Mercedes-Benz G-klase u Art District 798 u Pekingu. Ova terenska ikona ponovno je osmišljena za električno doba, stvarajući vezu između tradicije i napretka kao nikada prije. Posjetitelji sajma Auto China 2024 moći će vidjeti potpuno novi G 580 s EQ tehnologijom na štandu na globalnoj tiskovnoj konferenciji 25. travnja. Tamo će biti i novi Mercedes-AMG GT 63 S E Performance.

Mercedes-Benz G-klasa Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Također, u Šangaju će prvi put biti prikazano kineskom tržištu nekoliko novih modela. Koncept CLA-Class je prvi, a predstavlja nadolazeću platformu MMA (Mercedes Modular Architecture) i MB.OS, nudi uvid blizak proizvodnji u buduću obitelj električnih vozila.

Ono što je najvažnije, tim za istraživanje i razvoj ovdje u Kini uključen je u razvoj MB.OS-a od samog početka. Kao primarni pokretač hiperpersonaliziranog korisničkog iskustva, MB.OS će lokalnim korisnicima, prema riječima njemačke tvrtke, 'pružiti još inteligentnije digitalno iskustvo'. Osim toga, potpuno električni Mercedes Benz EQS limuzina proslavit će novu eru u Kini s nizom nadogradnji. Također će biti i daljnjih premijera Mercedesa-Maybacha i obitelji Mercedes-Benz E-klase.