RAZUMNA ODLUKA

HAKS otkazao najavljeni Car Meet zbog katastrofalnog nevremena: Poznat i novi datum

20.07.2023 u 12:00

Bionic
Reading

Na HAKS Car Meet-u, na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC) u Velikoj Gorici, su se trebali okupiti skupocjeni i atraktivni automobili, simulator prevrtanja HAK-a, letački display policijskog helikoptera, nova vozila HGSS-a i još mnoga iznenađenja

Hrvatski auto i karting savez (HAKS) je prije nekoliko dana najavio veliko događanje pod nazivom HAKS Car Meet. Ovaj prestižni, ujedno i vrlo kontrolirani događaj se trebao održati u subotu 22.7. na pisti Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC), no cijeli event je sada i službeno otkazan.

Razlog za ovu odluku je i više nego opravdan, stoga vam u cijelosti prenosimo objavu vodstva HAKS-a.

'Uslijed nesretnih i tragičnih događaja uzrokovanih snažnim nevremenom koje je pogodilo Zagreb, odgađa se HAKS Car Meet koji se trebao održati 22. srpnja 2023. godine te današnja press konferencija.

Hrvatski auto i karting savez izražava iskreno žaljenje i suosjećanje sa svim stradalim u ovom nesretnom događaju, kao i sa svima koji su na bilo koji način pogođeni ili su pretrpili veću štetu ovom prirodnom nepogodom.

Mišljenja smo da bi u ovakvim situacijama odvijanje događaja u kojem je predviđeno sudjelovanje brojnih javnih službi nepotrebno opteretilo njihov rad. Nadalje, prostor ZTC-a pretrpio je veliku štetu te su svi napori usmjereni sanaciji.

Novi datumi HAKS Car Meet-a su 23. i 24. rujna 2023. godine. Zahvaljujemo svima na razumijevanju, a HAKS će nastaviti kontinuirano raditi na organizaciji ovakvih događaja i pružanju najboljeg iskustva za sve ljubitelje autosporta.'

Da podsjetimo, na prvom 'HAKS car meet' događaju u fokusu nije sportsko nadmetanje, već druženje i izložba automobila, a na sljedećim okupljanjima u prvi plan dolazi natjecateljski element. Na HAKS Car Meet-u su se trebali okupiti skupocjeni i atraktivni automobili, simulator prevrtanja HAK-a, letački display policijskog helikoptera, nova vozila HGSS-a i još mnoga iznenađenja.

Na samom eventu su posjetitelji trebali uživo vidjeti i Nissan GT-R s 1550 KS, najbrži legalni automobil na hrvatskim cestama nakon Nevere, Hyundai Safety car, službeno sigurnosno vozilo, Porsche Carrera GT3 te trkaći Clio tima Becker Racing.

Za kraj, na današanjoj, otkazanoj, press konferenciji su trebali sudjelovati Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, Krešimir Ačkar, gradonačelnik Velike Gorice, Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Goran Zovak, rukovoditelj Odjela za ispitivanje vozila u Centru za vozila Hrvatske, Viktor Fijan, predsjednik Auto moto kluba 600+ te Rudolf Kalkan, sportski direktor za utrke ubrzanja HAKS-a.