gims

[FOTO] Ženeva 2023. u Kataru! Po četvrti puta zaredom otkazan jedan od najomiljenijih autosalona

19.08.2022 u 16:26

Bionic
Reading

GIMS će se 2023. godine održati isključivo u Kataru. Prvotni plan je bio održati GIMS 2023. u dva izdanja, prvo od 14. do 19. veljače 2023. u Palexpu u Ženevi, a drugo (što bi bila svjetska premijera) u studenom u Dohi, u Kataru

Ženevski međunarodni sajam automobila (Geneva International Motor Show - GIMS) održat će se isključivo u Dohi, u Kataru, 2023. Događaj planiran za Ženevu u veljači 2023. neće se održati, objavila je danas zaklada 'Comité permanent du Salon international de l'automobile de Genève' sa žaljenjem. Biti će to ćetvrti put zaredom da se neće održati jedan od najomiljenijih autosalona na svijetu, nakon 2020., 2021. i 2022.

'Zbog neizvjesnosti u globalnoj ekonomiji i geopolitici, kao i rizika povezanih s razvojem pandemije, organizatori su odlučili fokusirati se isključivo na planiranje događaja u Dohi 2023. godine', kaže Maurice Turettini, predsjednik Uprave zaklada 'Comité permanent du Salon international de l'automobile de Genève'.

Odluka zbog nedostatka predvidljivosti

GIMS će se 2023. godine održati isključivo u Kataru, odlučili su članovi Odbora i Zakladnog odbora danas na sastanku u Bernu. Prvotni plan je bio održati GIMS 2023. u dva izdanja, prvo od 14. do 19. veljače 2023. u Palexpu u Ženevi, a drugo (što bi bila svjetska premijera) u studenom u Dohi, u Kataru.

'Učinili smo sve što je moguće kako bismo osigurali da možemo ugostiti GIMS 2023. u Ženevi u veljači. Poboljšani format događaja i projekt bili su vrlo dobro prihvaćeni. Ali na kraju su rizici nadjačali mogućnosti', kaže Maurice Turettini.

Brend s obećavajućom budućnošću

'Naš je tim naporno radio kako bi osigurao da se GIMS 2023. može održati i u Ženevi i u Dohi,' nastavlja Sandro Mesquita, izvršni direktor Ženevskog međunarodnog sajma automobila, dodajući: 'U ovim nesigurnim vremenima, mnoge marke nisu u poziciji obvezuju se na sudjelovanje na izložbi u Europi zimi. Nakon procjene svih elemenata, zakladi je postalo jasno da se Salon 2023. ne može održati u Ženevi kako je planirano. Za brendove koji su htjeli sudjelovati u Ženevi, fanovi i vjerni posjetitelji našeg ženevskog salona, ​​žao nam je što smo morali odlučiti otkazati ovo izdanje 2023.'

Ženeva 2023. u Kataru! Izvor: Promo fotografije / Autor: GIMS

Svjetska premijera u Dohi

Prvo izdanje Ženevskog međunarodnog sajma automobila u Kataru održat će se u studenom 2023. u Doha Exhibition and Convention Center (DECC) kao i na nekoliko drugih decentraliziranih mjesta, a ponudit će mnoga jedinstvena i spektakularna iskustva vožnje.

'Sada smo u potpunosti usredotočeni na organizaciju GIMS-a u Dohi i radujemo se što ćemo uskoro potvrditi datume i format ovog revolucionarnog događaja s našim partnerima u Qatar Tourismu', zaključuje Sandro Mesquita. Događaj u Kataru trebao bi se održavati svake dvije godine.