nOVI IZGLED

[FOTO/VIDEO] Tesla Model Y dobio dvije nove boje karoserije: Mijenjaju se s kutom automobila i naglašavaju dizajn

25.10.2022 u 17:38

Bionic
Reading

Kabina za farbanje u njihovoj berlinskoj tvornici ima jedinstven raspored i posebno je dizajnirana i izgrađena oko Teslinih novih boja, a može se nanijeti do 13 slojeva boje

Tesla, američki proizvođač elekričnih automobila, je otkrila dvije nove boje za Model Y Long Range i Model Y Performance proizvedene u njihovoj njemačkoj tvornici Gigafactory Berlin-Brandenburg, navodeći kako ta tvornica povećava svoju proizvodnju.

Dvije nove boje su: Midnight Cherry Red, visoko zasićenu crvenu metalik boju s dramatičnom dubinom koja se transformira sa svjetlom i Quicksilver, dinamičnu srebrnu boju s efektom tekućeg metala koji naglašava oblik modela Y.

Pogledajte ovaj zanimljiv video koji najbolje oslikava ove dvije nove boje.

Quicksilver & Midnight Cherry Red za Teslu Model Y Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla

Tesla Model Y

Tesla je ovaj automobil predstavila u ožujku 2019., a proizvodnja je krenula u siječnju 2020. u njihovom pogonu u Fremontu (SAD), kao i u gigatvornici u Šangaju. No otvorenjem gigatvornice u ožujku ove godine u Berlinu počela je njegova proizvodnja i na europskom tlu.

Inače, Model Y smo imali prilike voziti u Autozoni u dva navrata; prošle i ove godine. Tako nam je prvo na raspolaganju bila izvedba Model Y Long Range Dual Motor All-Wheel Drive, koji je na hrvatsko tržište stigao početkom srpnja 2021. Sam model je pozicioniran u kategoriji luksuznih kompaktnih crossover, CUV ili SUV vozila. Bilo koji od ova tri opisa uklapa se u uobičajeno poimanje automobila koji iskaču iz okvira 'običnih osobnih' vozila.

Drugi testni Model Y, ove godine, je nosio oznaku Tesla Model Y Performance, o čemu možete pročitati na našim stranicama.

13 slojeva boje

Kabina za farbanje u njihovoj berlinskoj tvornici ima jedinstven raspored i posebno je dizajnirana i izgrađena oko Teslinih novih boja. U ovoj visoko automatiziranoj kabini za prskanje Tesla navodi kako mogu nanijeti do 13 slojeva boje što omogućava jedinstvenu dubinu i izvanrednu završnu obradu.

Visoko pigmentirani materijali metalik boje daju poseban izgled koji naglašava dizajn modela Y i omogućuje da se boje mijenjaju s kutom automobila.

Ove dvije nove boje dostupne su na Model Y Long Range i Model Y Performance. Tako svi oni koji žele Model Y sada mogu naručiti i odabrati ove dvije boje u konfiguratoru. Quicksilver zamjenjuje Midnight Silver, a američki proizvođač navodi kako će isporuke započeti prije kraja godine. Midnight Cherry Red zamjenjuje Red Multi-Coat s prvim isporukama koje počinju sljedeće godine.