PREMIJERA I NAJAVA

[VIDEO/FOTO] Ovo je nova Honda NSX Type S, punokrvni superautomobil sa 600 konjskih snaga koji će se raditi u ograničenoj seriji

13.08.2021 u 15:38

Bionic
Reading

Osim novog NSX Type S, Honda (Acura) je danas najavila i povratak modela Integra tijekom svog godišnjeg nastupa na Tjednu automobila u Montereyu u Kaliforniji

Kao što smo i najavili, Honda je objavila kako će u znak proslave posljednje godine proizvodnje druge generacije superautomobila svaka Honda NSX (Acura za američko tržište) (MY22) proizvedena u Performance Manufacturing Centru u Marysvilleu, Ohio, biti model Type S. Samo 350 superautomobila ograničene serije bit će izgrađeno za globalnu distribuciju, a 300 primjeraka će biti dodatno namijenjeno američkim kupcima, što je prvi put da se NSX Type S prodaje izvan Japana. NSX Type S sada se već može i naručiti.

Odmah prepoznatljiv po osebujnom i agresivnijem stilu sprijeda i straga, NSX Type S također ima jedinstvene kotače s 5 krakova, mekanije gume Pirelli P-Zero, prilagođeni prilagodljivi sustav amortizera, naljepnice Type S, standardni krov od karbonskih vlakana i dostupnu mat Gotham Grey boju.

Honda/Acura NSX Type S - premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda/Acura

Automatizirani 9-stupanjski DCT mjenjač s dvostrukom spojkom superautomobila i revolucionarni sportski hibridni super-upravljački pogon na sve kotače ™ (SH-AWD®) s vektorskim zakretnim momentom prilagođeni su kako bi se povećale performanse. Dostupan lagani paket (Lightweight Package) uključuje karbonske keramičke kočnice, poklopac motora od karbonskih vlakana i unutarnji paket od karbonskih vlakana, smanjujući ukupnu masu praznog vozila za gotovo 26,3 kg.

Više snage, okretnog momenta i ubrzanja

S kombinacijom visokoučinkovitog twin-turbo V6 i Sport Hybrid SH-AWD® s tri motora s vektorskim momentom, druga generacija NSX pogona je revolucionarna od lansiranja superautomobila 2016. Poboljšana za novi NSX Type S , proizvodi najveću kombiniranu snagu od svih pogonskih jedinica u bilo kojoj cestovnoj Acuri ikada, s kombiniranom izlaznom snagom od 600 KS i 600 Nm okretnog momenta.

Ručno izgrađen u posebnom pogonu u tvornici motora Anna u Ohiu, ekskluzivni 3,5-litreni V6 motor s twin-turbo dvostrukim turbopunjačem poboljšan je novim brizgaljkama za gorivo (pružajući 25 posto veći protok), novim intercoolerima (koji mogu raspršujući dodatnih 15 posto više topline), a novi turbopunjači iz modela NSX GT3 Evo (isporučujući 5,6 posto povećanje vršnog tlaka povišenja sa 15,2 na 16,1 psi.). Rezultat je povećanje snage motora sa 500 KS na 520 KS i 550 Nm okretnog momenta na 600 Nm.

Vraća se legenda: Nova Honda (Acura) Integra dolazi za novu generaciju

Honda (Acura) je danas najavila povratak modela Integra tijekom svog godišnjeg nastupa na Tjednu automobila u Montereyu, Kalifornija. Legendarna natpisna pločica, jedan od dva modela u originalnoj liniji proizvoda kada je Acura lansirana 27. ožujka 1986., dogodine će se ponovno pridružiti portfelju proizvoda brenda performansi kao novi kompaktni premium član.

'Integra se vratila', rekao je potpredsjednik Jon Ikeda i direktor robne marke Acura. 'Oduševljen sam što mogu reći da se Integra vraća u liniju Acura s istim duhom zabave u vožnji i DNK originala, ispunjavajući našu predanost Precision Crafted Performance u svakom pogledu-dizajnu, performansama i cjelokupnom doživljaju vožnje.'

Više detalja o novoj Acuri Integra bit će dostupno bliže predstavljanju 2022. godine.

Prijenosni omjer za Twin Motor Unit (TMU) koji pokreće prednje kotače i osigurava aktivno vektoriranje zakretnog momenta u zavojima snižen je na 10,382: 1 s 8,050: 1. Ovaj 20 posto niži omjer povećava obrtni moment iz stajanja, dajući NSX-u snažno lansiranje.

  • +33
Honda/Acura NSX Type S - premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda/Acura NSX Type S

Osim toga, inteligentna jedinica snage superautomobila (IPU) koja daje snagu elektromotorima koristi se učinkovitije. To omogućuje 20 posto veći iskoristivi kapacitet baterije i 10 posto veću izlaznu snagu baterije. Veći kapacitet i izlaz omogućili su inženjerima da ponovno namjeste elektromotore u sustavu Sport Hybrid SH-AWD® za poboljšane performanse u sva četiri načina rada integriranog dinamičkog sustava (vidi dolje) i isporuče prošireni raspon EV.

Cijena u SAD-u je za model NSX Type S 169.500 dolara (144.000 eura), a model NSX Type S s Lightweight Package paketom 182.500 dolara (155.000 eura).