F1 TUNING

[FOTO/VIDEO] Oakley Design Renault F1 Twizy Sport na prodaji u Velikoj Britaniji; ovaj prerađeni EV definitivno privlači poglede

30.11.2020 u 15:41

Bionic
Reading

Njegov izgled trebao je biti sličan onom modela Formule 1, s kotačima i gumama sličnog izgleda, kao i aero dodacima nalik Formuli 1 naprijed, bočno i straga

Oakley Design iz Ujedinjenog Kraljevstva je britanska tuning tvrtka osnovana 2014. i ugašena 2019., a najpoznatiji su po svojim modificiranim superautomobilima, ali su također napravili pet cestovnih električnih vozila nadahnutih Formulom 1. Jedno od samo pet takvih modificiranih modela sada se prodaje.

Prodavatelj traži 19.999 funti (22.283 eura) preko specijalizirane stranice za prodaju rabljenih automobila Pistonheads i za to dobivate ono što je moglo biti jedno od jedinstvenih električnih vozila na tržištu. Zapravo, iako je cijena prilično visoka, ovo je kvalitetan projekt zasnovan na zabavnom električnom Renaultu koji Twizy mijenja na nekoliko važnih načina.

Renault F1 Twizy Sport by Oakley Design Izvor: Promo fotografije / Autor: Grove & Dean Motorsport

Prvo, njegov izgled je trebao biti sličan modelu Formule 1, zajedno s kotačima i gumama sličnog izgleda, kao i aero dodacima nalik Formuli 1 naprijed, bočno i straga. Također se isporučuje s full LED svjetlima, pa čak i trepćućim kišnim svjetlom na stražnjoj strani nalik na ono na F1 bolidima.

  • +4
Oakley Design Renault Twizy F1 Sport by Oakley Design Izvor: Promo fotografije / Autor: Oakley Design/Pistonheads

Iako ovaj Twizy izgleda kao da su mu performanse sjajne, nažalost nije ništa snažniji od uobičajenog Twizyja, što znači da još uvijek ima samo 13 kW ili 17 konjskih snaga kao kod modela Twizy 80. Njegova je najveća brzina, međutim, povećana na 96 km/h, ali budući da je baterija od 6,1 kWh relativno malena, njegov domet je prema Renaultu samo 80 km, iako će to široke gume to definitivno još malo skratiti u realnim uvjetima vožnje.

Dakle, to nije električno vozilo visokih performansi, već je više vozilo za pokazivanje, koje možete izvesti na cestu toplim vikendima i potaknuti ljude da s vama razgovaraju o električnim automobilima. Osim toga, to je vrlo kvalitetno odrađena prerada, tako da se nećete posramiti među nekim vrhunskim automobilima koje sretnete usput.