'The Sphere'

[FOTO/VIDEO] Novi Peugeot 408 pretvoren u jedinstveno umjetničko djelo: Prozirna kugla okružuje automobil i prikazuje ga iz svih kutova

11.08.2022 u 16:41

Bionic
Reading

Originalni stil novog modela 'lavlje' marke predstavljen je na vrlo originalan način, u veličanstvenom i modernom ambijentu galerije Louvre-Lens

U lipnju otkriven svijetu, Peugeot 408 fastback izložen je od 4. kolovoza u Louvre-Lensu, muzeju umjetnosti smještenom u Lensu u Francuskoj, otprilike 200 kilometara sjeverno od Pariza. Ova neočekivana postavka predstavlja posjetiteljima posve novi Peugeot 408 iz svih kutova.

Izloženi Peugeot 408 se okreće i prikazuje iz svakog kuta. Prozirna 'sfera' koja dočekuje pridošlicu potpuno je neočekivana, kao i dizajn ovog modela 'lavlje' marke.

Novi Peugeot 408 pretvoren u jedinstveno umjetničko djelo Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

S novim 408, Peugeot demonstrira kreativnost svojih timova nudeći novu siluetu fastback na vrhu C segmenta. Ovaj novi Peugeot nudi 'mačji stav' i jedinstvenu privlačnost, inženjersku izvrsnost usmjerenu na učinkovitost i inteligentnu elektrifikaciju, kao i emocije koje pružaju vrhunske tehnologije posvećene užitku u vožnji i instinktivnoj upotrebi.

Sa svojim jedinstvenim izgledom dinamičnog i inovativnog fastbacka, novi Peugeot 408 morao je biti inspirativan. Talentirani tim umjetnika, inženjera i tehničara iz pariškog kreativnog studija Superbien realizirao je projekt koji je zamislila agencija OPEn i pretvorio ga u stvarnost koja oduzima dah koja kao da prkosi gravitaciji.

Ovi stručnjaci za dizajn jedinstvenih, originalnih instalacija stvorili su ovo jedinstveno okruženje; sa 'The Sphere', gdje je vrh? Gdje je dno? Kako se novi Peugeot 408 može okrenuti naglavačke ili se okrenuti i kretati na tako neobičan način? Odgovor je ova prozirna kugla koja okružuje automobil i prikazuje ga iz svih kutova.

Ovo originalno uprizorenje prikazano je u iznimnom ambijentu Louvre-Lensa; novi 408, sa svojim sportskim i fluidnim dizajnom, pretvoren je u jedinstveno umjetničko djelo, koje ćemo vjerojatno ponovno vidjeti na drugim događanjima.

'Jako nam se svidjela ideja o ovom efemernom umjetničkom djelu, koje je originalno i lijepo za pogledati, i koje savršeno naglašava naš novi dolazak. Originalni stil novog Peugeota 408 pohvalili su mnogi ljudi koji su ga već otkrili. Predstavljen je na vrlo originalan način, u veličanstvenom i modernom ambijentu Louvre-Lens,' kaže Linda Jackson, izvršna direktorica marke Peugeot.

'Peugeot se kreće i uvodi inovacije u svim područjima. Prozirna kugla, dizajnirana za novi Peugeot 408, pokazuje privlačnost našeg novog modela sa svih strana. Ova kreacija savršeno je u skladu s Peugeotovim globalnim izričajem njegovog novog identiteta marke' dodaje Phil York, direktor marketinga i komunikacija marke Peugeot.

Novi Peugeot 408 na tržište stiže na samom početku 2023. Ovaj automobil s globalnom ambicijom, najprije će se proizvoditi u Mulhouseu u Francuskoj za europsko tržište, a potom, ubrzo nakon toga, u tvornici Chengdu u Kini za lokalno tržište.