PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Nissan Futures inovacije u održivoj mobilnosti: Potpuno električni kabriolet Max-Out kao simbol futurističkog pristupa dizajnu

05.02.2023 u 14:16

Bionic
Reading

Događanja japanskog proizvođača od 4. veljače do 1. ožujka sadržavati će interaktivne događaje za kupce, panel rasprave sa stručnjacima i razne prikaze, a sve će imati za cilj prikazati svoje inovacije u elektrifikaciji, inteligenciji vozila, upravljanju energijom, ponovnom korištenju baterija vozila i više

Nissan je objavio kako će održati Nissan Futures, događaj koji prikazuje kako Nissan oblikuje budućnost održive mobilnosti i inovativnog dizajna, u Galeriji svog globalnog sjedišta u japanskom gradu Yokohama od 4. veljače do 1. ožujka.

Kao dio pokretanja događaja, Nissan je predstavio fizički konceptni model svog Max-Out potpuno električnog kabrioleta. Model je prethodno prikazan u virtualnom obliku kao dio vizije Nissan Ambition 2030 najavljene u studenom 2021. pod natpisom Nissan Futures.

Max-Out, koji će biti izložen tijekom trajanja događaja, utjelovljuje Nissanovu ambiciju da podupre veći pristup održivoj i inovativnoj mobilnosti.

Nissan Futures sadržavat će interaktivne događaje za kupce, panel rasprave sa stručnjacima i razne prikaze, a sve će imati za cilj prikazati svoje inovacije u elektrifikaciji, inteligenciji vozila, upravljanju energijom, ponovnom korištenju baterija vozila i više. Događajima i panel raspravama bit će moguće prisustvovati i virtualno.

Informacije o prikazu događaja i sadržaju dostupne su na Nissanovoj globalnoj korporativnoj web stranici i bit će prikazane na YouTube i LinkedIn kanalima. Ulaz u galeriju globalnog sjedišta Nissana i sudjelovanje u planiranim događanjima (fizičko ili virtualno) bit će besplatno.

Max-Out koncept

Stvoren na temelju temeljnog koncepta da budemo jedno s automobilom, kabriolet Nissan Max-Out s dvoja sjedala dizajniran je kako bi pružio oslobađajući osjećaj otvorenosti, a istodobno nudi poboljšano, dinamično iskustvo vožnje. Drugim riječima, ima za cilj pružiti novo iskustvo vožnje svojom vrhunskom stabilnošću i udobnošću.

Potpuno električni kabriolet Nissan Max-Out Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Dinamično skretanje i odziv upravljanja uravnoteženi su s ograničenim naginjanjem karoserije kako bi se optimizirala udobnost vozača i suvozača, stvarajući osjećaj jedinstva s automobilom.

Kao simbol Nissanovog japanskog futurističkog pristupa dizajnu, Max-Out poprima oblik s čistim linijama i transformirajućim osvijetljenim elementima iznutra i izvana kako bi podržao i uljepšao osjećaj kretanja i tehnologije u vozilu.

Dvosjed također ima jedinstvenu mogućnost preoblikovanja sjedala, 'spljoštavanja' u pod kako bi ponudio više unutarnjeg prostora po želji, što ga čini idealnim za vozače sa i bez putnika.

Max-Out prikazuje Nissanovu inovaciju u razvoju raznovrsne palete naprednih i upečatljivih vozila, s jasnom vizijom kako mogu koristiti i pojedincima i društvu.

  • +37
Nissan Futures prikazuje inovacije u održivoj mobilnosti: Potpuno električni kabriolet Max-Out Izvor: Promo fotografije / Autor: TORU HANAI

Stručne panel rasprave o V2X i ponovnoj uporabi baterije

Gosti mogu steći razumijevanje desetljetnih inicijativa tvrtke u Vehicle-to-Everything (V2X) i ponovnoj upotrebi baterija kroz dvije panel rasprave 21. veljače sa stručnjacima iz Nissana i njegovih partnera. Ovi paneli će istražiti kako Nissan vodi industriju kroz svoj rad s partnerima kako bi se pripremio za različite izazove i prilike koje će donijeti nadolazeći prelazak velikih razmjera na električnu mobilnost.

Talk 4 Futures tjedne panel rasprave

Nissan radi na angažiranju dionika koji mogu pružiti različite nove perspektive o temama kao što su održivost, ekonomija, inovacija i kultura. Putem Talk 4 Futures, Nissan ima za cilj uključiti se u otvoreni dijalog s ljudima od utjecaja—uključujući stručnjake i potrošače generacije Z—svake subote od 13:30 (JST) u Galeriji globalnog sjedišta.

Putem javnih događaja kao što je Nissan Futures, Nissan nastavlja stvarati prilike za dvosmjerni dijalog koji će tvrtki omogućiti bolje razumijevanje individualnih i društvenih potreba i kretanje prema čišćem, sigurnijem i inkluzivnijem svijetu.