BMW Panoramic Vision

[FOTO/VIDEO] BMW najavio novi head-up zaslon preko cijele širine vjetrobrana u serijskoj proizvodnji 2025.

24.03.2023 u 10:40

Bionic
Reading

Po prvi put inovativna tehnologija projekcije omogućuje vidljive zaslone preko cijele širine vjetrobrana za sve putnike. Novi HUD prikazuje informacije relevantne za vozača i putnike s većim intenzitetom svjetla i kontrastom na tamnom području na donjem rubu vjetrobrana

Novi BMW head-up zaslon nazvan je BMW Panoramic Vision i predstavlja reinterpretaciju vozačke orijentacije BMW-a 'oči na cesti - ruke na volanu' u modelima Neue Klasse. BMW Panoramic Vision kreće u proizvodnju s prvim modelima nove serije automobila bavarskog proizvođača. Oliver Zipse, predsjednik Upravnog odbora BMW AG, potvrdio je to tijekom svog govora na godišnjoj konferenciji 2023.

BMW trenutno razvija potpuno novu tehnološku platformu za Neue Klasse, čije se ime odnosi na pionirske modele tvrtke iz 1960-ih. Ova platforma će postaviti nove standarde u digitalizaciji, održivosti i dizajnu električnih automobila.

Novi head-up zaslon, koji se projicira preko cijele širine vjetrobranskog stakla, stvara jedinstvenu interakciju i informacijsku površinu za sve putnike.

BMW Panoramic Vision Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Frank Weber, član uprave za razvoj u BMW AG, opisuje glavne prednosti ovog revolucionarnog novog head-up zaslona na sljedeći način: 'Vjetrobransko staklo postaje jedan veliki zaslon s našim novim BMW Panoramic Vision, otvarajući potpuno nove mogućnosti za dizajn naših vozila. Bilo da vozač sam odlučuje koje informacije želi prikazati u vlastitom vidnom polju ili da svi putnici mogu vidjeti cijeli sadržaj. Revolucionarna projekcija i znatno jasnije strukturirani kokpit daju impresivan novi osjećaj prostora i vožnje. Naš dokazani slogan 'oči na cesti - ruke na volanu' podižemo na novu razinu.'

Frank Weber, član uprave za razvoj u BMW AG, opisuje glavne prednosti ovog revolucionarnog novog head-up zaslona Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Po prvi put inovativna tehnologija projekcije omogućuje vidljive zaslone preko cijele širine vjetrobrana za sve putnike. BMW Panoramic Vision prikazuje informacije koje su relevantne za vozača i putnike s većim intenzitetom svjetla i kontrastom na tamnom području na donjem rubu vjetrobrana.

To stvara iznimno oštru sliku koja je uvijek vidljiva preko cijele širine vjetrobranskog stakla. Informacije relevantne za situaciju u vožnji uvijek su dostupne na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Oči na cesti – ruke na volanu: fokus usmjeren na vozača

BMW Panoramic Vision predstavlja dosljedan BMW pristup usmjeren na vozača u novom BMW iDrive kontrolnom sustavu za Neue Klasse. BMW Group je bio prvi proizvođač automobila koji je razvio kokpit koji se fokusira na posebno intenzivno, sigurno i koncentrirano iskustvo vožnje.

Putna računala s digitalnim zaslonima prvi put su se pojavila u BMW-u serije 7 1980-ih. Prvi BMW iDrive iz 2001. sveobuhvatno je smanjio prekidače i gumbe kao nijedan drugi kontrolni sustav prije, stvarajući modernu, čistu unutrašnjost. Ubrzo nakon toga uslijedila je prva serijska proizvodnja BMW head-up zaslona. Priča o uspjehu BMW grupe u razvoju pionirskih inovacija nastavlja se s novim BMW Panoramic Vision head-up zaslonom za Neue Klasse.

BMW Panoramic Vision i BMW iDrive u Neue Klasse

BMW Grupa nastavlja dosljedno razvijati sveobuhvatni operativni koncept BMW iDrive s BMW Panoramic Vision. Tvrtka je predstavila svoje revolucionarno vozilo BMW i Vision Dee na sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu ranije ove godine. Pokazuje kako se prošireni head-up zaslon također može koristiti za dizajn upravljanja zaslonom i impresivno korisničko iskustvo u budućnosti. Studija demonstrira fuziju stvarnosti i virtualnog svijeta pretvaranjem prozora vjetrobrana u projekcijsku površinu. Ova tehnologija sada postaje stvarnost kao serijska verzija u vozilima Neue Klasse, BMW Panoramic Vision.

Na sajmu IAA Mobility 2023 u Münchenu, BMW Group će predstaviti daljnje korake i nove detalje na putu do Neue Klasse. Uz BMW Panoramic Vision, daljnji novi kontrolni i informacijski elementi iz novog BMW iDrivea bit će predstavljeni u Neue Klasse.