za kraj

[FOTO] Touareg V8 'Last Edition'; ekskluzivini premium SUV dostupan je za samo 400 sretnika

20.08.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Ovaj posebni model Touarega odlikuje pojedinačni vanjski paket s visoko sjajnim komponentama koje se jasno ističu iz serije Touarega, a baziran je na Touaregu R-Line s paketom Black Style

'Jedna era bliži se svome kraju', tako je njemački Volkswagen prije koji dan objavio kraj proizvodnje VW Touarega V8 TDI s motorom od 421 KS (310 kW). Ipak, za one koji se žele domoći posljednje serije ovog snažnog modela premium SUV-a, prigodno nazvane Touareg V8 'Last Edition' mogu to učiniti od ovoga tjedna, no samo u Njemačkoj. Osim toga radi se samo o ograničenoj seriji od svega 400 primjeraka i to po principu 'tko prvi...'. Touareg V8 'Last Edition' dostupan je samo u liniji opreme 'R-Line' i njegova cijena se kreće od 104.361 eura.

Ovaj posebni model Touarega odlikuje pojedinačni vanjski paket s visoko sjajnim komponentama koje se jasno ističu iz serije Touarega. Svako vozilo ima značku na B-stupu, koja krasi i natpis 'Last Edition' i brojčana oznaka primjerka (npr. Broj 1/400), pa je stoga svako vozilo u 'Posljednjem izdanju' jedinstveno. Time će ovaj model biti zanimljiv mnogim kolekcionarima posebnih modela automobila.

Osnova posebnog modela je Touareg R-Line s paketom Black Style. Dodatne značajke uključuju lukove kotača obojane u sjajnoj crnoj boji, difuzor također obojen crnom bojom i ručke na vratima u običnoj crnoj boji. 'Last Edition' također ima i atraktivan paket opcija - uključujući IQ.Light s LED-Matrix svjetlima i Innovision kokpitom, prilagodljivim podvozjem s aktivnom stabilizacijom i 21-colnim 'Suzuka Black' naplacima. Što se tiče vanjske boje možete birati između šest boja: Pure White bijele , Antimonsilber Metallic srebrne, Siliziumgrau Metallic sive, Malbec Red Metallic crvene, Deep Black Perleffekt crne s efektom perle i Oryxweiß Perlmutteffekt bijele s efektom perle.

Aktualni Touareg V8 TDI sa 421 KS (310 kW) karakterizira niska emisija dušičnog oksida (NOx) za svoj razred vozila i emitira samo između 10 i 20 mg/km. To znači da je ovaj SUV višestruko ispod granice Euro-6-NOx od 80 mg/km. Vrijednosti NOx određene su RDE mjerenjem (Real Driving Emissions) u stvarnom cestovnom prometu, a ta mjerenja su proveli neovisni britanski stručnjaci za ispitivanja i podatke 'Emissions Analytics'.

Osim toga, V8 TDI djeluje učinkovito i ekonomično zahvaljujući brojnim unutarnjim inovacijama motora. To uključuje promjenjivi biturbo sustav: U radu s djelomičnim opterećenjem - na primjer u gradu ili na regionalnim cestama - V8 TDI, koji ima izuzetno veliki okretni moment od 900 Nm pri 1250 okr./min. i zato uglavnom radi pri malim brzinama vrtnje motora, sa samo jednim turbopunjačem. Ovaj monoturbo režim smanjuje potrošnju i emisije štetnih plinova. Drugi turbopunjač aktivira se prekidačem za električno podizanje ventila samo pri brzinama okretaja motora većim od 2200 okr./min. Snažni Touareg stoga nije samo savršen za sigurna putovanja, već i za zahtjevniju upotrebu s prikolicom do 3,5 tone.

Touareg R slijedi Touareg V8 TDI

Novi Touareg R ubuduće će biti novi vodeći model serije Touareg. Snažni hibridni pogon osigurava i dinamiku i učinkovitost vožnje. Do njegovog lansiranja na tržište, Volkswagen će nuditi Touareg V8 'Last Edition', barem tih posljednjih 400 komada.