NOVE ZNAČAJKE

[FOTO] Range Rover Velar je ažuriran; sada i ograničeno izdanje Velar Auric Edition

23.08.2021 u 18:21

Bionic
Reading

Novi elementi dizajna, dostupnost SV naručene boje i ažurirana tehnologija pružaju veći izbor i poboljšanu dobrobit korisnicima, a dostupni su rafinirani dizelski 4- i 6-cilindrični motori, kao i 6-cilindrični benzinski Ingenium MHEV motori, dok plug-in hibrid P400e nudi potpuno električni domet do 53 km i emisiju CO₂ od samo 49 g/km

Land Rover je objavio kako je poboljšao jedinstvenu privlačnost Range Rover Velara paketom ažuriranja, uključujući predstavljanje sofisticiranog modela ograničene serije Range Rover Velar Auric Edition.

Model u ograničenom izdanju dobio je ime po latinskom ‘aurum’ što znači zlato - nagovještaj elegantnih završnih obrada Auric Atlas - koje dodatno poboljšavaju moderan i sofisticiran dizajn Range Rover Velara.

Kupci Velara u potrazi za još personaliziranijim i ekskluzivnijim dizajnom sada mogu birati između 14 karakterističnih boja boja s usluge SV Bespoke Premium Palette ili usluge Match To Sample. Posebno razvijene nijanse, poput Tourmaline Brown smeđe dostupne su u nizu završnih obrada, poput mat satenske i ultra-metalik.

Amy Frascella, direktorica boja i materijala, Land Rover je rekla: 'Nijansirane završne obrade na novom Range Rover Velar Auric Edition u kombinaciji s bogato toniranom paletom boja Charente Grey sive, Santorini Black crne ili Ostuni Pearl White bijele dodatno pojačavaju modernu, luksuznu privlačnost nagrađivani Range Rover Velar. U međuvremenu, kupci koji žele navesti nešto posebno i prilagođenije mogu birati između naših boja laka Land Rover SV po mjeri, koje sadrže jedinstvene, tehničke nijanse i završnu obradu.'

Nova tehnologija predstavljena 2021. usredotočuje se na udobnost i dobrobit putnika, s prvim predstavljanjem Cabine Air Purification Plus za Land Rover. Nadovezujući se na postojeću ionizaciju zraka u kabini s filtriranjem PM2.5, poboljšani novi sustav ide čak i dalje kako bi osigurao čistoću zraka koji udišu u kabini, s osjetljivošću CO₂ i sposobnošću pročišćavanja kabine za početak putovanja s čistijim zrakom.

Osim toga, Land Rover predstavlja niz novih značajki pomoći vozaču i softverskih ažuriranja za Velar, pružajući veću razinu podrške i praktičnosti.

  • +9
Range Rover Velar (MY22) Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover

Range Rover Velar Auric Edition

Nova Range Rover Velar Auric Edition serija, temeljena na Velar R-Dynamic S, ima jedinstvene specifikacije koje ograničenom izdanju daju vlastitu osobnost.

Ekskluzivne vanjske obloge Auric Atlas izrađene su na rešetki, oznakama, poklopcu motora, vratima i otvorima prednjih blatobrana, nadopunjujući redukcijski vanjski dizajn. Kupci mogu birati između tri vanjske boje; Charente Grey sive, koja je rezervirana isključivo za Auric Edition, Ostuni Pearl White bijele i Santorini Black crne. Prepoznatljivi 20-colni Mercurial Gloss Sparkle srebrni aluminijski naplatci i staklo za privatnost upotpunjuju vanjska poboljšanja, s opcijskim 22-colnim kotačima Pincer i kontrastnim krovom koji su također dostupni.

Kupci mogu odrediti željeni interijer iz čitavog niza luksuznih i lijepo opremljenih ukrasa, uključujući Windsor kožu ili održivi vrhunski tekstil Kvadrat, za profinjeno i ugodno okruženje u vožnji.

Novo ograničeno izdanje također ima koristi od čitavog skupa naprednih tehnologija, uključujući Land Roverov interaktivni zaslon vozača koji se može konfigurirati. To nadopunjuje intuitivni infotainment sustav Pivi Pro, smanjujući smetnje prikazivanjem niza informacija o vozilu i navigacijskih informacija vozaču.

Range Rover Velar Auric Edition dostupan je u cijelom nizu rafiniranih četvero- i šesterocilindričnih motora, uključujući P400e Plug-in Hybrid, koji nudi potpuno električni doseg do 53 km i emisiju CO₂ od samo 49 g/km.

Napredna sigurnost i dobrobit

Pročišćavanje zraka u kabini Plus za Land Rover debitira u Range Roveru Velar, nudeći poboljšanu kvalitetu zraka za sve putnike. Nadovezujući se na postojeću ionizaciju zraka u kabini s filtracijom PM2,5, novi sustav optimizira kvalitetu zraka u kabini automatskim uvođenjem svježeg vanjskog zraka kada senzori otkriju da razine CO2 padaju izvan prihvatljivih razina*, što se može dogoditi u slučaju uključivanja recirkulacije zraka na dulja razdoblja, na primjer u zagađenim područjima, ili s nekoliko korisnika. Visoke koncentracije CO₂ mogu uzrokovati pospanost, smanjujući budnost vozača, pa je namjera ove značajke pružiti dobrobit i sigurnost.

Još jedna nova značajka kvalitete zraka za 2021. je značajka ciklusa pročišćavanja, koja korisnicima omogućuje zakazivanje ciklusa čišćenja zraka u vozilu. To se postiže pomoću ventilatora i funkcije recirkulacije sustava za kontrolu klime, koji radi kao dio klimatizacije. Vozač može jednostavno postaviti vrijeme polaska pomoću aplikacije Land Rover Remote App ili putem infotainment sustava za automatsko zakazivanje ciklusa klimatizacije i pročišćavanja, osiguravajući da je zrak u kabini očišćen i da ne zastaje prije bilo kakvog putovanja.

Kupci mogu pratiti kvalitetu zraka u unutarnjem i vanjskom prostoru na središnjem zaslonu osjetljivom na dodir, aktivirajući način čišćenja kad god je to potrebno.

Range Rover Velar je poboljšan proširenim rasponom naprednih sustava pomoći vozaču (ADAS), uključujući stražnju kameru kao standardnu ​​opremu i prilagodljivi tempomat s pomoći pri upravljanju (Adaptive Cruise Control sa Steering Assist).

Prilagodljivi tempomat s pomoći pri upravljanju poboljšava udobnost vozača, osobito na dugim putovanjima autocestom, lagano pomažući pri upravljanju, ubrzanju i kočenju kako bi vozilo postavilo na središnji dio vozne trake, zadržavajući zadanu udaljenost od vozila ispred vas. Ova je značajka standardno ugrađena u HSE modele i dostupna je kao dio paketa pomoći vozaču.

SV boja po mjeri

Kupci sada mogu iskoristiti i sofisticirane, tehničke boje karoserije za vanjske prostore dostupne u Land Roveru SV po narudžbi, uključujući paletu Premium Palette i uslugu Match To Sample.

Boje Premium palete SV Bespoke uključuju Tourmaline Brown smeđu, Amethyst-Grey Purple ametist-sivu ljubičastu i Petrolix Blue plavu, dajući kupcima još veći potencijal personalizacije uz besprijekornu kvalitetu ručne obrade. Svaka je osmišljena kako bi poboljšala modernistički dizajn nagrađivanog luksuznog SUV-a srednje veličine, pružajući dramatičnu dubinu boja.

Odvodeći personalizaciju još na razinu više, usluga SV Bespoke Match To Sample omogućuje kupcima miješanje vlastite jedinstvene boje, usklađene s bilo kojim uzorkom boje.

Boje po narudžbi SV primjenjuju se u Tehničkom centru SV i njihovi najsuvremeniji postupci imaju izvrsne ekološke uvjete. Svake godine ovaj pogon štedi 2,6 milijuna litara vode korištenjem tehnologije suhog recikliranog kartona, dok njegove pametne termokomore štede dovoljno električne energije za napajanje više od 65.000 domova.

Diljem jezgre Range Rover Velara, nova Ostuni Pearl White bijela zamjenjuje Yulong White bijelu, a elegantna Lantau Bronze brončana je dostupna u cijeloj liniji.

Infotainment i povezivost

Kao što smo već napomenuli, Velar ima reduktivni dizajn, naglašen prekrasno integriranim digitalnim zaslonima koji su opremljeni Land Roverovim najsuvremenijim infotainment sustavom, Pivi i Pivi Pro. Inteligentni i intuitivni sustav, ponuđen kao Pivi Pro iz paketa S-specifikacija, transformira digitalno iskustvo unutar Velara. Pivi je osmišljen oko jednostavnosti korištenja, s jednostavnim sučeljem koje smanjuje broj interakcija radi povećanja sigurnosti. Oštra grafika i super brzi odziv omogućeni su novom električnom arhitekturom ispod površine, osiguravajući da su ekrani i navigacijski sustav spremni za rad u nekoliko sekundi, također zahvaljujući namjenskom izvoru napajanja. Kupci mogu pristupiti ažuriranjima softvera 'bežičnim putem' (SOTA) smanjujući potrebu za posjetom trgovcu.

Jedno takvo SOTA ažuriranje koje će doći na Range Rover Velar 2021. je bežični Apple CarPlay®. U isto vrijeme bit će dostupan i bežični Android Auto ™.

Cijena Range Rovera Velara u Velikoj Britaniji iznosi 45.925 funti. Range Rover Velar Auric Edition sada je u prodaji po cijeni od 70.085 eura u Njemačkoj.