IAA MOBILITY 2021 MÜNCHEN

[FOTO] Porsche najavio novi konceptni automobil; studija koja sportsku marku okreće budućnosti

Proizvođač iz Stuttgarta sprema se na Međunarodnom sajmu automobila IAA Mobility 2021 u Münchenu pokazati javnosti svoj najnoviji konceptni automobil zasad nepoznatog imena

Proizvođač iz Stuttgarta sprema se na Međunarodnom sajmu automobila IAA Mobility 2021 u Münchenu pokazati javnosti svoj najnoviji konceptni automobil zasad nepoznatog imena

Izvor: Društvene mreže / Autor: Porsche AG

Može se pretpostaviti da će buduće vozilo biti potpuno elektrificirano ili barem djelomično elektrificirano u nekom hibridnom obliku ako se radi o serijskom modelu koji vrlo brzo ulazi u proizvodnju

Porsche je uvijek slovio kao jedna od najpoželjnijih marki na svijetu, kad je riječ o njihovim sportskim automobilima. Ovih dana je procurila i zanimljiva vijest da se njemački proizvođač iz Stuttgarta sprema na Međunarodnom sajmu automobila IAA Mobility 2021 u Münchenu pokazati javnosti svoj najnoviji konceptni automobil nepoznatog imena.

Pretražujući press stranice Porschea zasad potvrde ove najave još nema, ali je zato na njihovoj Twitter stranici osvanula najavna, teaser fotografija konceptnog automobila 'orijentiranog na budućnost'.

Ono što se na slici vidi je LED prednje svjetlo dizajna koji dosad nije viđen ni u jednom Porscheu. Izraz 'konceptna studija' sugerira da će model vjerojatno biti neki oblik naprednog dizajna koji će oblikovati marku u budućnosti, a ne najavno predstavljanje nadolazećeg serijskog automobila.

Pojedinosti osim onoga što je Porsche objavio zasad još nema, a izvještaji međunarodnih automobilskih medija sugeriraju da će ovaj automobil vjerojatno biti elektrificiran.

Iako još uvijek prilično vjeran svojim klasičnim motorima s unutarnjim izgaranjem različitih konstrukcija, kao npr. rednim, boxer (H-motor) ili V-motorima, Porsche se može pohvaliti i s elektrificiranim verzijama svojih motora, bilo da je riječ o hibridnom, plug-in hibridnom i potpuno električnom pogonu. To se naravno odnosi na njegovu trenutnu paletu modela koja obuhvaća različite inačice modela 718, 911, Panamera, Macan, Cayenne, Taycan ili možda Cross Turismo.

Stoga je svakako zanimljivo vidjeti s kojom vrstom pogona će doći u svom, još uvijek neimenovanom konceptnom vozilu. No za pretpostaviti je da će buduće vozilo biti potpuno elektrificirano, kao npr. Taycan ili barem djelomično elektrificirano u nekom hibridnom obliku, ukoliko je riječ o serijskom modelu koji ulazi vrlo brzo u proizvodnju. Za odgovor na to pitanje ćemo ipak morati pričekati do 6. rujna, kad je zakazana i premijera Porscheovog koncepta.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!