INICIJATIVA

[FOTO] Opel želi postati Broj 1 u kvaliteti: Uvedene nove metode za sprječavanje kvarova

10.05.2022 u 19:45

Bionic
Reading

Jedinstvena platformska strategija i smanjenje nepotrebne složenosti važni su čimbenici za visoku kvalitetu i pouzdanost Opelovih vozila

Opel je objavio kako je kvaliteta njihova osobnih i lakih gospodarskih vozila (LGV) na vrhuncu svih vremena. U posljednjih dvanaest mjeseci, na primjer, kvaliteta lansiranja novih automobila povećana je za 25 posto. Ova vrijednost proizlazi iz proizvođačevih interno definiranih standarda proizvodnje, kao i iz povratnih informacija kupaca u prvoj godini nakon kupnje. Najnoviji modeli Opel Corsa i Opel Mokka pokazuju prvoklasnu kvalitetu proizvodnje od samog početka - bez obzira na to jesu li učinkoviti motori s unutarnjim izgaranjem ili električna vozila na baterije.

Postoje dobri razlozi za ovo poboljšanje kvalitete: Opel je sebi postavio cilj nula grešaka. Kako bi to postigao, proizvođač automobila iz Rüsselsheima također je uveo nove metode analize koje imaju prediktivni učinak u proizvodnji. Takvi sustavi predviđanja prepoznaju kada se parametri promijene na način da bi mogli dovesti do mogućih grešaka u proizvodnji i preventivno interveniraju. Rezultat: uopće se ne proizvode neispravni dijelovi, proizvodnja se nastavlja neometano, a kvaliteta je konstantno visoka.

'U Opelu i cijeloj Stellantis Grupi postavili smo si ambiciozne ciljeve kvalitete. Želimo postati broj 1 među velikim proizvođačima. Svugdje gdje su kvarovi otklonjeni, povećavamo kvalitetu, povećavamo zadovoljstvo kupaca i istovremeno smanjujemo naše troškove', kaže izvršni direktor Opela Uwe Hochgeschurtz.

Jedinstvena platforma i bez nepotrebne složenosti

Na njemačkim lokacijama u Rüsselsheimu i Eisenachu, prelazak na najnoviju platformu Grupe također je doveo do daljnjih poboljšanja. Jedinstvena platformska strategija i smanjenje nepotrebne složenosti važni su čimbenici za visoku kvalitetu i pouzdanost vozila. U Opelovom sjedištu upravo je započela serijska proizvodnja nove generacije Astre. Ovdje će Astra s petero vrata, a uskoro i karavan Astra Sports Tourer sići s proizvodne trake s njemačkom preciznošću. Sve verzije Grandlanda proizvedene su u Eisenachu prema najvišim standardima kvalitete.

To potvrđuje i najnovije izvješće TÜV-a, u kojem je Opelov SUV flagship rangiran na izvrsnom 11. ukupnom mjestu od svih 128 pregledanih modela. Inače, punim imenom Technischer Überwachungsverein su međunarodno aktivne, neovisne servisne tvrtke iz Njemačke i Austrije koje testiraju, pregledavaju i certificiraju tehničke sustave, objekte i objekte svih vrsta kako bi se smanjile opasnosti i spriječile štete. TÜV tvrtke su organizirane u tri velika holdinga TÜV Nord, TÜV Rheinland i TÜV SÜD (s TÜV Hessen), kao i manji nezavisni TÜV Thüringen, TÜV Saarland i TÜV Austria.

Osim toga, prema ADAC statistici kvarova za 2022., Opelovi modeli u različitim tržišnim segmentima, od Grandlanda i Crosslanda do ADAM-a, ističu se kao pouzdani rabljeni automobili.

Opelovi inženjeri također su usredotočeni na daljnje poboljšanje dugoročne kvalitete. U tu svrhu intenzivirana je suradnja s dobavljačima. Inženjeri ovdje govore o 'robustnosti' kada definiraju vrijeme rada i standarde za dijelove i komponente. Osim poznatih studija zadovoljstva kupaca, čuvari kvalitete iz Rüsselsheima također ocjenjuju recenzije i prijedloge na forumima i drugim kanalima društvenih medija. Nadalje, Opelovi zastupnici su uključeni što je prije moguće kako bi naučili od njih, sa stajališta kupaca, gdje su moguća daljnja poboljšanja. Sve povratne informacije shvaćaju se ozbiljno i doživljavaju se kao prilika za poboljšanje kvalitete.