smanjenje buke

[FOTO] Hyundai Motor Group i Michelin razvijaju gume sljedeće generacije za premium EV za čistu mobilnost

20.06.2022 u 17:11

Bionic
Reading

Očekuje se da će nove gume značajno poboljšati udobnost vožnje vozača smanjenjem vibracija i buke koju stvaraju električna vozila (EV) pri velikim brzinama, kao i udio ekološki prihvatljivih materijala u gumama na oko 50 posto ukupne mase

Hyundai Motor Group je danas objavila kako je potpisala memorandum o razumijevanju (MoU) s Michelinom za razvoj guma sljedeće generacije optimizirane za premium električna vozila (EV).

Ceremonija potpisivanja održana je 17. lipnja u istraživačkom centru Grupacije Namyang, a nazočili su Bong-soo Kim, potpredsjednik i voditelj Centra za razvoj podvozja u Hyundai Motor Group, i Georges Levy, izvršni potpredsjednik Automotive Original Equipment u Michelinu.

Novi Memorandum o razumijevanju prati uspješan završetak prvog partnerstva dviju strana i dovest će do novog putovanja prema razvoju guma sljedeće generacije koje će biti opremljene čistim, pametnim i održivim rješenjima za mobilnost Grupe.

'Ovo partnerstvo s Michelinom rezultirat će pravim inovacijama u tehnologiji guma, učvršćujući poziciju Hyundai Motor Group kao lidera u industriji pametne mobilnosti', rekao je potpredsjednik Kim. 'Potpunim korištenjem naše tehnologije mobilnosti i Michelinove ekspertize za gume, uvjereni smo u našu sposobnost da postignemo revolucionarne inovacije u poboljšanju performansi guma i stvorimo sinergiju u ovoj organskoj suradnji.'

Posebne gume za IONIQ 5

Sporazum je nastavak prvog petogodišnjeg partnerstva potpisanog u studenom 2017. za zajednički razvoj ekskluzivne gume za IONIQ 5 i provođenje eksperimenata i metoda analize povezanih s gumama, kao i razmjenu tehnologije. Tijekom sljedeće tri godine Grupa i Michelin zajednički će razvijati sljedeće inovacije: ekološki prihvatljive gume s povećanom upotrebom ekološki prihvatljivih materijala; gume optimizirane za sljedeću generaciju električnih vozila i sustav nadzora guma u stvarnom vremenu koji će pomoći u napredovanju tehnologije autonomne vožnje.

'Suradnja između Hyundai Motor Group i Michelina tijekom proteklih pet godina doprinijela je uspješnom lansiranju Hyundai IONIQ 5', rekao je Levy. 'Zadovoljstvo nam je objaviti da je odnos produžen na još tri godine kako bismo nastavili zajednički rad na novim tehnologijama u korist sigurnije i čistije mobilnosti.'

  • +6
Hyundai IONIQ 5 koristi posebne Michelin gume Izvor: Promo fotografije / Autor: Hyundai

Gume sljedeće generacije koje proizlaze iz suradnje naći će svoj put na budućim premium EV modelima Hyundai Motor Group. Ova nova tehnologija guma ključna je za ispunjavanje zahtjeva za izdržljivošću guma, kao i za performanse vožnje i električnu učinkovitost pod velikim opterećenjem kako se domet vožnje električnih vozila nastavlja povećavati.

Grupa i Michelin također planiraju provesti zajednička istraživanja kako bi analizirali trošenje guma, opterećenje guma i trenje na cesti izvan trenutnih standarda temperature i tlaka u gumama. Također se očekuje da će nove gume značajno poboljšati udobnost vožnje vozača smanjenjem vibracija i buke koju stvaraju EV pri velikim brzinama.

Također će istražiti načine za povećanje upotrebe ekološki prihvatljivih materijala u gumama na oko 50 posto ukupne mase guma s trenutačnih 20 posto.