kadrovske promjene

[FOTO] Florian Huettl službeno imenovan novim izvršnim direktorom Opela/Vauxhalla

24.05.2022 u 10:08

Bionic
Reading

Novi CEO je bio na raznim visokim pozicijama u Stellantisu i Renault Grupi, a tijekom proteklih 20 godina je stekao međunarodno iskustvo u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Švicarskoj i Rusiji

Florian Huettl (45) imenovan je novim izvršnim direktorom Opela/Vauxhalla od strane Nadzornog odbora Opel Automobile GmbH. To je službeno odlučeno na sjednici Nadzornog odbora, 17. svibnja. Prethodni šef prodaje i marketinga Opela/Vauxhalla preuzet će vodstvo nad dvije marke 1. lipnja 2022.

Huettl nasljeđuje Uwea Hochgeschurtza, koji je imenovan glavnim operativnim direktorom za proširenu Europu Opelove matične tvrtke Stellantis i koji će preuzeti odgovornost Maximea Picata. Uwe Hochgeschurtz je preuzeo poziciju izvršnog direktora Opela/Vauxhalla 1. rujna 2021. Tijekom tog vremena dao je daljnji poticaj Opel/Vauxhallovoj ofenzivi elektrifikacije i digitalizacije.

Da podsjetimo, Uwe Hochschurtz je preuzeo, sada već bivši poziciju, 1. rujna 2021. od svog prethodnika Michaela Lohschellera, koji je prešao u redove vijetnamskog proizvođača električnih automobila Vinfast.

'Florian Huettl je dokazani lider u prodaji i marketingu. Nastavit će put kojim je uspješno prošao Opel/Vauxhall. Oba tradicionalna brenda imaju vrlo posebnu poziciju unutar Stellantisa; Opel je jedini njemački, a Vauxhall jedini britanski brend u grupi. Florian Huettl će u budućnosti nastaviti blisko surađivati ​​s Uweom Hochgeschurtzom. Florianu i Uweu želim sve najbolje u njihovim novim ulogama i zahvalio bih se Uweu na njegovom vrijednom doprinosu u posljednjih nekoliko mjeseci,' rekao je Xavier Chereau, predsjednik nadzornog odbora Opela i glavni direktor za ljudske resurse i transformaciju u Stellantisu.

Florian Huettl je bio voditelj prodaje i marketinga u Opel/Vauxhallu od 1. ožujka 2022. Opel je rekao, kako će njegov nasljednik na ovoj poziciji bit će imenovan nešto kasnije. Huettl je bio na raznim visokim pozicijama u Stellantisu i Renault Grupi. Tijekom proteklih 20 godina stekao je međunarodno iskustvo u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Švicarskoj i Rusiji. Huettl je diplomirao međunarodno poslovno upravljanje na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Bergisch-Gladbachu, u Njemačkoj.

Uwe Hochgeschurtz je započeo svoju karijeru u automobilskoj industriji 1990. u Fordu, prije nego što se pridružio VW-u 2001. i Renaultu 2004. Studirao je poslovnu administraciju u Njemačkoj (Wuppertal & Köln), Velikoj Britaniji (Birmingham) i Francuskoj (Paris Dauphine).