INTERESANTNA ODLUKA

Ford se ubacio u posao s električnim romobilima

08.11.2018 u 16:05

Bionic
Reading

Proizvođači automobila posljednjih godina egzistiraju u poprilično dinamičnom okruženju bez jasne vizije o budućnosti

Donedavno uhodan posao proizvodnje i prodaje stotine tisuća automobila godišnje preko noći je postao izvor frustracija, jer je potencijalni smjer razvoja osobne mobilnosti postao suviše nepredvidljiv.

S jedne strane imamo električne i hibridne automobile, s druge autonomna vozila pa i leteće ‘automobile’ koji dolaze uz tržište dijeljenja prijevoza, te naposljetku praktičnu elektromobilnost koja uključuje sve vidove prijevoza na struju - od skutera, do romobila.

Ford je upravo u ovoj potonjoj odlučio potražiti svoj komadić mjesta pod suncem.

Plavi oval objavio je kako su preuzeli kompaniju za dijeljenje prijevoza električnim romobilima Spin. Startup iz San Francisca navodno je promijenio ruke za 40 milijuna dolara, te s Fordom za kormilom ima ambiciozne planove širenja poslovanja.

Spin je trenutno dostupan u 13 američkih gradova i 5 sveučilišnih kampusa, no plan im je u idućih 18 mjeseci tržište proširiti na 100 gradova.

Koliko će Ford profitirati od ovog pothvata ostaje za vidjeti. Cijena korištenja ovih električnih romobila iznosi 1 američki dolar pri startu, te dodatnih 15 centi za svaku dodatnu minutu korištenja.

  • +20
Ford Focus Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford