KRALJEVSKA POČAST

DS 7 u srcu parade na Champs-Élyséesu: Predsjednik Macron i kralj Charles III zajedno u luksuznom terencu

03.10.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Dvojica šefova država paradirala su u posebnom modelu DS 7 Crossback Presidentiel, čije prvo pojavljivanje datira iz svibnja 2017. Ovaj je model bio i prvi DS 7 Crossback koji je izašao na cestu

DS Automobiles se može pohvaliti time da su za vrijeme državnog posjeta Francuskoj kralja Charlesa III i kraljice Camille, koji je trajao od 20. do 22. rujna, korištena upravo njihova vozila.

Dočekani ispred Slavoluka pobjede, kralj Charles III i kraljica Camilla potom su pozvani u Elizejsku palaču. Kultno putovanje avenijom Champs-Elysées obavljeno je u modelu DS 7 predsjednika Republike. Nekoliko drugih modela DS 7 bilo je dio povorke, a slike su objavljene diljem svijeta kao simboli francuskog gostoprimstva.

Dvojica šefova država paradirala su u posebnom modelu DS 7 Crossback Presidentiel, čije prvo pojavljivanje datira iz svibnja 2017. Ovaj je model bio i prvi DS 7 Crossback koji je izašao na cestu. Već je demonstrirao svu stručnost francuskog proizvođača premium automobila, DS Automobiles, s otvorenim krovom po narudžbi i elementima koji identificiraju položaj (potpisi 'Francuska Republika', držač zastave itd.).

Unutrašnjost od crne kože Art Leather prikazuje francuski dizajn: lakirano platno koje je osmislio i proizveo Atelier Maury.

Drugi DS 7, uključujući DS 7 Élysée, pratili su procesiju. Kraljica Camilla i Brigitte Macron bile su u jednom od ovih DS 7 proizvedenih u Mulhouseu u Francuskoj. Pridružujući se floti Francuske Republike u studenom 2021., DS 7 Élysée jedinstvenog je dizajna temeljenog na DS 7 E-Tense 4x4 300 s produženom šasijom i posebnom opremom koja ga pretvara u 'radni alat'. DS 7 Élysée dio je duge linije modela napravljenih za predsjednika Republike.

DS 7 u srcu parade na Champs-Élyséesu Izvor: Promo fotografije / Autor: DS Automobiles

Ovaj državnički posjet simbolizira prijateljstvo i povjerenje između predsjednika Republike i Njegovog Veličanstva, koji su u prošlosti blisko surađivali na zaštiti biološke raznolikosti i borbi protiv globalnog zatopljenja. DS Automobiles u potpunosti je predan energetskoj tranziciji i od 2024. svi će njegovi novi modeli biti isključivo potpuno električni.