David Brown Automotive

Cijena, prava sitnica! Mini eMastered je ručno slagani, električni gradski klasični mališan

09.06.2024 u 14:06

Bionic
Reading

Svaki primjerak je izgrađen od temelja tijekom stotina sati, koristeći novu ojačanu i uklonjenu školjku modela donatora, raskošno uređen iznutra i izvana, te opremljen s modernim električnim pogonskim sklopom jednostavnim za korištenje

Ako ste ikada poželjli imati klasični britanski automobil izrađen baš po vašoj mjeri, i ako je to još i klasični Mini s pogonom na struju onda je David Brown Automotive prava adresa za mnoge. Naime, britanska marka poznata diljem svijeta po svojim ručno izrađenim automobilskim kreacijama, pohvalila se kako je izradila model Mini eMastered.

Proiztvođač kaže kako svaki primjerak ovog modela izrađen po mjeri, visoko personaliziran David Brown Automotive bez napora spaja britansko umijeće i inženjerske inovacije s bezvremenskim dizajnom i potpunim luksuzom.

Kao potvrdu svog umijeća su se još u listopadu prošle godine pronašli u činjinici da je njihov prvi klijent svjetski poznat glazbeni mogul i televizijska zvijezda, Simon Cowell.

Inače, eMastered, originalni klasični Mini koji je prepravio i elektrificirao David Brown Automotive, potpuno je električni moderni klasik koji u potpunosti energizira iskustvo vožnje. S nultim emisijama i tihim, glatkim, ali snažnim pogonskim sklopom, eMastered je savršeni EV suputnik za zahtjevne gradske stanovnike. Svaki je primjerak ovog modela ručno izrađen kako bi odražavao osobnost i stil svakog kupca, kombinirajući retro stil s modernim pogodnostima i tehnologijom.

Mini eMastered by David Brown Automotive Izvor: Promo fotografije / Autor: David Brown Automotive

Saznali smo i cijenu gradskog mališana eMastered by David Brown Automotive, a ona počinje od 125,000 funti (143.750 eura) franko tvornica. Inače, sam model morate i rezervirati uz povratnu naknadu od 1000 funti (1150 eura), jer su liste čekanja popunjene.

Kao i kod svih pažljivo moderniziranih narudžbi britanske tvrtke, Cowellov Mini eMastered po narudžbi ručno je izgrađen od temelja tijekom stotina sati, koristeći novu ojačanu i uklonjenu školjku modela donatora, raskošno uređenu iznutra i izvana, te opremljenu s modernim električnim pogonskim sklopom jednostavnim za korištenje.

Pogon, baterija i punjenje

Cowell je prvotno naručio Mini Remastered od David Brown Automotivea 2019., ali je nakon isporuke odlučio da bi ga želio dodatno modernizirati, s potpuno električnim pogonskim sklopom. Njegov originalni Mini Remastered zatim je David Brown Automotive preradio u Mini eMastered i sada je opremljen tihim, čistim i snažnim potpuno električnim pogonom. To je ultimativni električni gradski automobil, koji kombinira bezvremenski stil s modernom tehnologijom električnih vozila, što ga čini idealnim automobilom za vožnju po gradu ili na selu.

Zahvaljujući kompaktnom Zonic 70 električnom motoru, koji emitira 72 kW (98 KS) i 175 Nm trenutnog okretnog momenta, Mini eMastered sposoban je juriti do elektronički ograničene maksimalne brzine od 147 km/h.

Električna tehnologija u svakom Mini eMasteredu uredno je upakirana unutar klasičnog Mini oblika. Pogoni ga baterija kapaciteta 18,8 kWh. Ova baterija 'prave veličine' osigurava nisku težinu, tako da su zadržane karakteristike 'go-karta' koje su poznate za Mini autoobile. A zahvaljujući inženjerskoj genijalnosti David Brown Automotivea, ova modernizirana verzija nije teža ništa više od klasičnog originalnog benzinskog modela.

  • +21
Mini eMastered by David Brown Automotive Izvor: Promo fotografije / Autor: David Brown Automotive

Zahvaljujući maloj težini i izvrsnoj učinkovitosti, Mini eMastered može prijeći do 176 km s jednim punjenjem (WLTP) i može se ponovno napuniti na kućnoj zidnoj kutiji za samo 3 sata.

Unutrašnjost modela Mini eMastered također ima svu najnoviju tehnologiju, za potpunu praktičnost. Tu je potpuno moderan, integriran infotainment sustav, s Bluetooth vezom i Apple CarPlay i Android Auto, koji odražava besprijekornu integraciju tehnološke EV platforme.

Ulazak David Brown Automotivea u električnu mobilnost omogućuje entuzijastima i kolekcionarima da naruče vlastiti elektrificirani model, dok sadašnji vlasnici Mini Remastered također mogu preinačiti postojeće varijante s benzinskim pogonom.

sve osim nogometa

Učitavanje...