JAKOVINA UMIRUJE:

'Hrvatsko je mlijeko najkvalitetnije i najsigurnije u regiji'

23.02.2013 u 20:16

Bionic
Reading

Hrvatski mljekari neće morati prolijevati svoje mlijeko, učinit ćemo sve da se smanje negativne konotacije, poručio je danas ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u Dnevniku HTV-a. Jakovina je naglasio kako je evidentno da je riječ o problemu cijele regije jer je mlijeko s aflatoksinom pronađeno i u Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji

'Znači nije problem isključivo i samo naš', rekao je Jakovina.

Dodao je kako operativni krizni stožer radi svakodnevno i kontaktira sa svim proizvođačima. U njega moraju biti uključeni svi, proizvođači, sustav, a važno je i razumijevanje samih potrošača, rekao je Jakovina.

'Sami su proizvođači dužni raditi samokontrole, oni ih i rade', naglasio je Jakovina, dodavši kako je to trebalo raditi bolje.

'U ovakvim kriznim situacijama odgovornost je na svima, moramo napraviti apsolutno sve da se ovakvo što nikada ne ponovi', zaključio je Jakovina, rekavši kako je sustav siguran zahvaljujući kontroli mlijeka.

'Hrvatsko je mlijeko najkvalitetnije, najsigurnije u regiji', rekao je Jakovina, poručivši potrošačima da ne obraćaju pozornost na senzacionalističke vijesti

Govoreći o prosvjedima seljaka zbog neisplate poticaja, Jakovina je rekao kako je još u siječnju isplaćeno nekoliko milijuna eura te da je u pripremi još jedna šarža.