miješanje karata

Posavec: Nezavisna platforma Sjever ako bude prilike podržat će vladu ljevice

19.03.2024 u 14:04

Bionic
Reading

Predsjednik Nezavisne platforme Sjever (NPS) , međimurski župan Matija Posavec izjavio je u utorak u Ludbregu da će, ako bude prilike i potrebe, njegov NPS podržati vladu ljevice, a da u 3. izbornoj jedinici na izbore izlaze samostalno

Rekao je to uoči svečane sjednice ludbreškog Gradskog vijeća, koja se održava u povodu obilježavanja Dana grada Ludbrega, a na svečanu sjednicu stigao je i predsjednik Republike Zoran Milanović.

„Na izbore idemo čisto, onako kako smo funkcionirali do sada, a to je snažna zaštita interesa sjevera Hrvatske kao najproduktivnijeg, najinovativnijeg i najrazvijenijeg hrvatskog kraja, kojeg do sada nijedna Vlada nije mazila ni podržavala u onoj mjeri u kojoj zaslužuju ovi građani”, ustvrdio je Posavec.

Posavec: U ustavno-pravne forme se ne želim miješati

Odgovarajući na novinarska pitanja, pojasnio je i kako gleda na Milanovićevu kandidaturu za premijera, za koju je Ustavni sud u ponedjeljak objavio da predsjednik RH Milanović dok obavlja tu dužnost, ne može biti kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima i ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke.

Matija Posavec kaže da se u 'ustavno-pravne forme ne želi miješati'.

„To miješanje karata i reakcija javnosti koja je bila evidentna od petka nadalje, će sasvim sigurno motivirati veći izlazak birača na izbore. Veći izlazak sasvim sigurno daje tim izborima veći demokratski legitimitet i s te strane je to dobro”, smatra Posavec.

Dodao je kako su aktivnosti nastale Milanovićevom kandidaturom 'definitivno izazvale reakciju javnosti'.

Novinare je zanimalo i postoji li mogućnost da NPS koalira s HNS-om, na što je Posavec odgovorio da u 3. izbornoj jedinici idu samostalno, a u nekim drugim izbornim jedinicama razgovaraju s partnerima centrističkih stranaka.

„Drugdje razgovaramo, potpisujemo ovaj tjedan i deklaraciju sa županom Jelićem jer imamo stvarno dobru suradnju Međimurske i Šibensko-kninske županije na spoju zelene i plave Hrvatske. To je vezano uz 9. izbornu jedinicu, ali bit ćemo nazočni u 1. i 2. izbornoj jedinici”, istaknuo je predsjednik NPS-a i međimurski župan.

Odgovarajući na novinarska pitanja Posavec je otkrio i koga bi prije podržao – Andreja Plenkovića ili Zorana Milanovića.

„Ako bude prilike, ako bude potrebe, ako bude mogućnosti, Nezavisna platforma Sjever podržat će vladu ljevice”, zaključio je Posavec.