šest izliječenih

Dvanaest novozaraženih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

26.08.2020 u 15:23

Bionic
Reading

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je u protekla 24 sata 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a šest osoba je izliječeno, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o sedam novozaraženih osoba na području Dubrovnika, od kojih su dvojica muškarca kontakti prethodno zaraženih slučajeva, a za dvije žene se utvrđuje epidemiološka veza. Preostala tri slučaja nisu iz županije, ali trenutačno borave u Dubrovniku, za dvije žene (jednu strankinju, a drugu s prebivalištem u Zagrebu) također se utvrđuje epidemiološka veza, kao i za jednoga stranog državljanina.

Od preostalih pet zaraženih, tri su muškarci iz Metkovića (od kojih su dva kontakti), a dvije su žene iz Župe dubrovačke od kojih je jedna kontakt prethodno poznatoga slučaja.

Od šest izliječenih njih dvoje je iz Dubrovnika, a po jedan iz Metkovića, Trpnja, Opuzena te jedna osoba s prebivalištem izvan županije.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se pet osoba, u samoizolaciji je 331 osoba, a od početka pandemije analizirano je ukupno 8756 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Nacionalnoga stožera civilne zaštite.