NIKOLA KAO JAMAC USPJEHA

Ako Srbija osvoji naslov, Pilić se šiša na ćelavo

20.09.2010 u 11:20

Bionic
Reading

Hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić mogao bi postati prvi trener koji će s trećom reprezentacijom osvojiti Davis cup. Dosad mu je to polazilo za rukom dok je vodio Njemačku i Hrvatsku, a sada je u prilici i sa Srbijom podići pehar

Pobjedom Janka Tipsarevića nad Čehom Radekom Štepanekom, teniska reprezentacija Srbije ušla je u finale Davis cupa, a tamo će igrati protiv Francuske. Naravno, na tom uspjehu treba čestitati Srbiji, ali i napomenuti kako je važnu ulogu u njezinom uspjehu odradio i hrvatski stručnjak Nikola Pilić. Veliki teniski trener koji u Srbiji radi kao savjetnik, a koji je do naslova Davis Cupa već vodio Njemačku i Hrvatsku.
'Već sam rekao kako nisam ovdje stigao da pobjeđujemo u dvobojima prvog kola. Ovi su momci sjajni, vole igrati za svoju zemlju i jako sam ponosan na njih. Vrhunac bi bio kada bismo u finalu stigli do tri pobjede', rekao je Pilić, a prenosi Blic.

Čovjek koji je donio pobjednički bod Srbiji bio je jako sretan te najavio.

'Ako pobijedimo u finalu, svi se šišamo na ćelavo', rekao je Tipsarević, prvi srpski reket Novak Đoković već je razmišljao o finalu. On je dodao da je Srbija uvijek favorit kada igra kod kuće, pa će tako biti i u finalu Davis kupa.

'Možda je prerano da pričamo o Francuzima, ali mogu reći da tko god dođe u Beograd nije favorit. Arena je, zasad, neosvojiva tvrđava i siguran sam da će tako i ostati. Najbolje u cijeloj priči je to što je ovo mlada ekipa koja će još godinama moći pobjeđivati', zaključio je Đoković.