čudna situacija

Izbornik Davis Cup reprezentacije nakon debakla otkrio zašto Borna Ćorić nije igrao

05.02.2024 u 11:48

Bionic
Reading

Prvi put otkako je uveden novi sustav natjecanja u Davis Cupu Hrvatska neće igrati na turniru prvog kruga završnice. Proteklog vikenda je u susretu 'qualifier faze' u Varaždinu Belgija pobijedila 3-1 i srušila još dvije tradicije: prvi put je svladala Hrvatsku i naša je reprezentacija prvi put poražena u Varaždinu...

Hrvatska je igrala znatno oslabljena. Marin Čilić se vraća nakon duge pauze i jednostavno još nije sposoban odigrati na onoj razini na kojoj je godinama igrao. Borna Gojo u meču s Belgijom nije mogao pomoći zbog ozljede leđa, a Borna Ćorić je još ranije otkazao ovo okupljanje.

I tu je nastao 'problem' jer je Borna Ćorić, u isto vrijeme kad su naši tenisači gubili odlučujuće mečeve od Belgijanaca, igrao finale ATP turnira u francuskom Montpellieru! Da, naš trenutno najbolji igrač bio je spreman za izazove na ATP turniru, ali za iste u Davis Cupu nije...

'Borna je imao dugu turnirsku pauzu pa me zamolio da ga izostavim iz sastava, dok god nije sto posto spreman i dok se ne osjeća kao 'prvi reket' ili lider. Još uvijek se ni zdravstveno ni igrački tako ne osjeća, ali se stavlja ubuduće na raspolaganje', rekao je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Velimir Zovko prije tjedan dana na okupljanju uoči dvoboja s Belgijom.

I baš nam je Borna nedostajao, a Belgija je na kraju izbacila Hrvatsku. No, 'problem' je u činjenici da je Borna Ćorić dogurao do finala Montpelliera, u istom danu kad je reprezentacija doživljavala debakl protiv Belgije.

Stoga je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Velimir Zovko nakon poraza još jednom za Hrvatski radio objasnio situaciju oko Borne Ćorića.

'Najprije čestitam Borni na odlična dva tjedna i jako sam sretan zbog njega što se podigao igrački. Naime, on prije puta u Australiju još nije bio zdravstveno 100 posto spreman zbog ozljede lakta. Nije se osjećao ni igrački spremno jer nije dugo igrao turnirske mečeve. Otišao je u Australiju, pokušao igrati United Cup, tamo je imao jednu pobjedu i jedan poraz. Razgovarali smo da, kad bi u Australiji ostvario nekakav dobar rezultat, znači da bi barem treće kolo odigrao, da bi ponovno vratio samopouzdanje i onda bi se odazvao reprezentaciji. Nažalost, izgubio je u 1. kolu od Tiafoea i vjerojatno razočaran tim ishodom nije se osjećao kao prvi reket', kazao je Zovko za Hrvatski radio te dodao:

'On je vrhunski sportaš i kad igra za reprezentaciju. Shvatio je da bi u Varaždinu trebao biti vođa tima i dati maksimum kakav je imao, a da ga trenutno nema. I onda takav polovičan, i zdravstveno i mentalno i igrački, jednostavno me zamolio da ga izuzmem dok njegova forma i zdravstveno stanje ne budu bolji.'