TENISKA LEGENDA

Pilić: Naslov s Hrvatskom je kruna moje karijere

16.05.2010 u 15:17

Bionic
Reading

Popularna HTV-ova emisija 'Nedjeljom u 2' ugostila je jednu od najvećih sportskih ličnosti u povijesti Splita, Dalmacije i Hrvatske Nikolu Pilića. U razgovoru s voditeljem pretresao je svoju bogatu igračku i trenersku karijeru, a dotakao se i tema nevezanih uz sport

Pilić, koji trenutačno obavlja dužnost savjetnika srpske selekcije, je ponovio da neće doći u svoj rodni Split na skorašnji spektakl između Hrvatske i Srbije jer mu tako stoji u ugovoru, a naglasio je da on nikada nije rekao da se taj dvoboj ne treba igrati u gradu pod Marjanom.

Nekada iznimno uspješan tenisač je otkrio i da mu je nakon finala u Roland Garrosu u džepu ostalo tek 300 franaka i da u karijeri najviše žali što nije imao trenera. Zbog toga, smatra, nije do kraja razvio svoje goleme igračke kapacitete.

Kaže da nije utjecao na razlaz između Gorana Ivaniševića i HTS-a, a naslov s Hrvatskom (s Njemačkom je osvojio tri titule) u Davis Cupu smatra krunom svoga teniskog rada. Svađu s Ivom Karlovićem oko raspodjele novca u reprezentaciji je obrazložio stavom da nigdje u svijetu iste svote ne dobivaju TOP 10 igrači i njihove rezerve u selekciji.

Naglasio je da nikada nije bio ni ljevičar niti desničar, ali je izložio stav da Željko Kerum u njegovo vrijeme ne bi mogao biti više od šefa tržnice u Splitu. Za kraj je naglasio da se osjeća Hrvatom i pravim katolikom, zbog čega ga izuzetno smetaju situacije u kojima pojedini svećenici agitiraju u vrijeme predizbornih kampanja.

Pilić živi u Münchenu i iako mu je na leđima 70 godina, na terenu i dalje provodi po pet sati dnevno. Kaže da jedan Dalmatinac nikada neće postati Bavarac, ali o povratku u Split ne razmišlja.