NIJE BILO LAKO

Ivanišević progovorio o suradnji s Đokovićem: Bilo je tu puno loših stvari

26.04.2024 u 16:30

Bionic
Reading

Goran Ivanišević je godinama bio trener Novaka Đokovića, ali nedavno je došao kraj njihove plodne suradnje, koju su dijelili bivši tenisač i jedan od najboljih igrača svih vremena.

Legendarni Hrvat će odigrati revijalni meč s mladom srpskom teniskom nadom Lunom Vujović u Zagrebu, u organizaciji Uniqa osiguranja. Prije toga, razgovarao je s izvjestiteljem Meridian Sporta.

Kako biste opisali dugogodišnju uspješnu suradnju s Novakom Đokovićem?

'Nije baš bilo lako, ne zbog našeg odnosa, već zbog svega što se događalo, što i sami znate. Od one nesretne diskvalifikacije u New Yorku, pandemije, Australian Opena, bilo je puno, da kažemo, 'loših stvari'. Ali sve u svemu, kad se podvuče crta, rezultati su bili fenomenalni, ostali smo super prijatelji. Pet godina uspješne suradnje, tako da je sve super', rekao je Ivanišević.

Koliko vam je odgovaralo vratiti se u taj duh natjecanja nakon uspješnih godina igračke karijere, ovoga puta u ulozi trenera?

'Ja sam već prošao svoju karijeru, prešao sam na trenersku koja se na kraju pokazala možda boljom od moje teniske. Trenirati Novaka, kao što svi znaju, nije lako, ne gledaju se samo pobjede. Kad on ne igra polufinale, finale, svi gledaju što se događa? Mislim, ništa se ne događa, drugi igraju, sada ova dva mlada, Sinner i Alcaraz, su jako dobri, ali Novak je još tu, Novak još uvijek igra i utječe. To je za mene bila izuzetna čast i odgovornost, tako da tih pet godina nikada neću zaboraviti.'

Što mislite, koliko Novak još može osvajati Grand Slam titule?

'On je svakako spreman. Sve ovisi o njemu, koliko će biti spreman, koliko će se uspjeti motivirati. Motivacija je najteži dio svega. Čovjek je osvojio sve', kaže bivši as.

Planirate li nastaviti karijeru trenera?

'Planiram, ali sigurno ne do rujna. Rekao sam da ću uzeti malu pauzu pa ćemo vidjeti'l zaključio je Ivanišević.