MARKETING ISPRED SPORTA

Tyson ismijao 'borbu stoljeća': Na to smo čekali pet godina!?

03.05.2015 u 10:14

Bionic
Reading

Mike Tyson na Twitteru je priznao da je razočaran borbom Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa, a na press konferenciji je otkriveno kako se Filipinac borio ozlijeđen i to će sigurno biti razlog za revanš i novu veliku zaradu svih uključenih...

Dominacija i ne pretjarana atraktivnost u ringu braće Kličko doveli su do toga da se jedna borba velter kategorije proglasi 'borbom stoljeća', što je zaista rijetkost u borilačkom svijetu. Ako pogledamo statistike nepobjedivog Mayweathera koji češće pobjeđuje odlukama sudaca od Vladimira Klička, bilo je odmah jasno da se radi više o marketinškom triku nego o realnom stanju stvari.

'Borit će se 12 rundi, netko će pobijediti odlukom sudaca, a onaj drugi će se žaliti da bi se mogli ponovo boriti,' bila je prognoza većine upućenih i to se i dogodilo. Mayweatheru je pripao trijumf, publika nije bila sretna, a Manny Pacquiao je pronašao savršen razlog za revanš: borio se ozlijeđenog ramena pa mu samim time treba dati priliku da pokaže koliko je dobar kad je zdrav.

S obzirom na čak 300 milijuna dolara podijeljenih među boksačima i silan interes javnosti, ovakav scenario ne čudi. Samo je pitanje dana kad će se ugovoriti novi obračun, a time i novo zgrtanje novaca svih uključenih.

No, ima i nezadovoljnih viđenim u 'borbi stoljeća', jer defanzivni stil boraca i manje od 40% udaraca koji su pronašli cilj nije vrijedno epiteta kojima su ih uoči spektakla kitili.

'Na ovo smo čekali pet godina,' napisao je Mike Tyson na Twitteru te zaključio kako je borba razočarala.