KRIZA NA BETONU

Ferrer razoružao Marina Čilića

19.08.2009 u 09:35

Bionic
Reading

Drugo kolo jakog teniskog turnira u Cincinattiju bilo je ujedno i posljednje za najbolje rangiranog hrvatskog tenisača. Čilić se našao nasuprot Davida Fererrea, koji je slavio rezultatom 7:6(4), 6:2

Nakon pobjede nad Juanom Carlosom Ferrerom u prvom kolu, Čilić nije uspio nastaviti španjolski niz. David Ferrer pobijedio ga je i u drugom uzastopnom meču (nakon Miamija ove godine) te u međusobnim ogledima poveo 2:1.

U prvom setu Čilić je držao solidnih 68 posto prvog servisa i set odveo do 13. igre. U međuvremenu je propustio dvije break lopte, a spasio jednu. Ferrer je tijekom čitavog meča odlično vraćao drugi Marinov servis i to mu je donijelo prednost u tie breaku prvog seta, a Marin je ostao na četiri poena.

Tijekom drugog seta postotak Čilićevog servisa je pao, a hitri Španjolac nastavio je dominirati. Dva je puta uzimao servis, Marina nije pustio niti blizu svog i nakon 92 minute igre zasluženo proslavio prolaz u treće kolo, gdje ga najvjerojatnije čeka prvi igrač svijeta Roger Federer.