diže formu

Marin Čilić oprezan je s povratkom u vrhunski tenis; otkazao je i Monte Carlo

03.04.2024 u 14:26

Bionic
Reading

Marin Čilić nedavno se vratio treninzima, ali i prije je govorio kako neće žuriti s povratkom na turnire

Stoga vijest kako je ipak odlučio otkazati nastup na Masters turniru u Monte Carlu (pobjedik se bori za 920.000 eura!) nije iznenađenje. Kao što je poznato Marin Čilić je u veljači ove godine zbog nove ozljede naglo skratio turneju po u Južnoj Americi i preskočio je sve turnire u SAD-u.

>> Čilić otkrio kakav je trener Ivanišević, a nakon duge pauze poručuje: Želim osvojiti Grand Slam!

Nakon što je je zbog operacije koljena i duge rehabilitacije propustio gotovo cijelu 2023. nije mu krenulo najbolje niti u 2024. godini. Tijekom spomenute turneje po Južnoj Americi, u prvom kolu turnira u Buenos Airesu, upalila mu se kost na zdravom koljenu tako da je po preporuci liječnika mirovao i dugo nije trenirao.

'Povratak bi mogao biti vrlo brzo i mogu vam najaviti da se vraćam punim treninzima i spreman se za tzv. zemljanu sezonu. Ali ne želim se žuriti', kazao nam je sredinom ožujka Čilić prilikom dodjele novih 25 stipendija mladim sportašima i glazbenicima u organizaciji zaklade koja nosi njegovo ime.

No, gotovo mjesec dana kasnije - nakon malo jačeg ritma treninga - još nema službenih najava da se 35-godišnji Čilić vraća vrhunskom tenisu. Realno bi Mastersu u Monte Carlu - koji se igra od 7. do 14. travnja - bio presnažan turnir za porvatak na zemljanoj podlozi, ali se uskoro mogu očekivati dobre vijesti kad je Čilić u pitanju.

Dodajmo kako će u Monte Carlu nastupiti svjetski broj 1 Novak Đoković koji ima motiv osvojiti treću krunu u Kneževinu, a prijete mu Jannik Sinner, zatim 11-struki prvak Rafael Nadal, te Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev i branitelj naslova Andrej Rublev.

Iako mu motiva i želje ne nedostaje - o čemu je govorio za tportal. No, zasad mu učinak u novoj sezoni nije dobar jer je izgubio sva četiri službena meča koja je igrao.

'Usprkos problemima, nadam se da je ono najteže iza mene', kazao je nedavno.

I ta poruka dovoljno govori da ovaj uporni tenisač iz Međugorja neće samo tako lako odustati.

  • +5
Marin Čilić - hrvatski tenisač bio je gost VIZIONARA Izvor: Cropix / Autor: Berislava Picek