JEDRENJE

Kljaković Gašpić osigurao europsku medalju

13.07.2011 u 22:33

Bionic
Reading

Dan prije završetka Europskog prvenstva za klasu Finn hrvatski su jedriličari osigurali dvije medalje. Ivan Kljaković Gašpić u seniorskoj konkurenciji u plov za odličja ulazi kao prvi, te ima sigurno srebro, dok će Josip Olujić prilično sigurno osvojiti juniorsko zlato. Dva dana prije kraja natjecanja za klasu 470 Šime Fantela i Igor Marenić su drugi Europljani

Ivan Kljaković Gašpić osigurao je srebrnu medalju, nakon deset jedrenja naš kormilar je prvi, ima šest bodova prednosti ispred Gilesa Scotta iz Velike Britanije i ako u četvrtak uđe u cilj najviše tri mjesta iza Britanca imat će zlato. Kljaković Gašpić je u srijedu pobijedio u prvom plovu dana, a u drugom je bio peti. Marin Mišura također se plasirao u plov za odličja, kao deseti.

Odlične su vijesti i da je Josip Olujić deklasirao juniorsku konkurenciju, te je prvi junior na ukupno 31. mjestu, sa 18 bodova prednosti ispredi drugog juniora, što znači da ima velike izglede osvojiti juniorsko zlato.

U muškom 470 Šime Fantela i Igor Marenić stabilno se drže u vrhu, drugi su Europljani, treći ukupno. Ova klasa još ima dva dana natjecanja, dakle može se još dosta toga promijeniti, no Fantela i Marenić od prvog dana drže visoku razinu jedrenja i ne daju se smesti s puta prema europskom odličju.

U ženskoj konkurenciji klase 470 do solidnog 19. mjesta napredovale su Enia Ninčević i Romana Župan, koje također jedre još dva dana kao i muške posade.

Pavle Kostov i Petar Cupać završili su natjecanje na 25. mjestu klase 49er.