ČESTITAMO!

Splićani izabrali najbolje sportaše svoga grada za prošlu godinu

27.02.2024 u 17:47

Bionic
Reading

Jedriličar Tonči Stipanović i tekvondašica Lena Stojković najbolji su sportaši Splita za 2023. godinu po izboru Splitskog saveza športova, a ta su im priznanja uručena na svečanosti u utorak u Hrvatskom domu.

Stipanović je prošle godine osvojio naslov europskog prvaka u olimpijskoj klasi ILCA 7, a Stojković je svjetska prvakinja u tekvondou te je bila najbolja na Europskim igrama.

Vaterpolisti Jadrana osvojili su nagradu za najbolju momčad nakon osvojenog naslova prvaka Hrvatske, dok je u konkurenciji ekipa naslov najboljih pripao nogometašicama Splita, osvajačicama Kupa i doprvakinjama Hrvatske.

Za najboljeg trenera u ženskoj konkurenciji proglašen je Veljko Laura iz Taekwondo kluba Marjan, dok je Jozo Jakelić iz Jedriličarskog kluba Mornar najbolji trener u muškoj konkurenciji.

Najbolji sportaši s invaliditetom su paraplivač Dino Sinovčić i paradžudašica Jelena Brešković. U kategoriji gluhih sportaša najbolja je kuglačica Matea Šipić, a najbolji gluhi sportaš Splita je rukometaš Marjan Turković. U kategoriji perspektivnih sportaša nagradu su dobio bivši junior Hajduka Luka Vušković i članica TKD Marjan Nika Karabatić.

Predsjednik Splitskog saveza športova Andrija Polić istaknuo je kako su protekle četiri godine po broju osvojenih olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, bile najbolje godine u povijesti sporta grada pod Marjanom.

'Sve što je postignuto rezultat je jedinstva i prijateljstva sviju nas', kazao je Polić.

Gradonačelnik Ivica Puljak je istaknuo kako Split živi sport i nije bez razloga jedan je od najsportskijih gradova na svijetu.

'Grad Split stoji i stajat će iza svojih sportaša', poručio je Puljak dodavši kako ove godine kreće realizacija velikih infrastrukturnih projekata, od izgradnje novih sportskih terena, višenamjenskih dvorana, bazena do obnove Poljudskog stadiona i projekta novog stadiona na Brodarici.