TAMO JE SVE I POČELO

Gerrard kod Kalinića upisuje 500. nastup

03.12.2009 u 16:48

Bionic
Reading

Jedan od najkarakternijih kapetana svjetskog nogometa, vođa Liverpoola Steven Gerrard, u subotu će na gostovanju kod Blackburna upisati jubilarni 500. nastup za jedini klub za koji je nastupao

Gerrard je debitirao prije 11 godina i šest dana i, opće je poznato, instantno postao nezaobilazan kotačić u momčadi 'redsa'. Oba njegova trenera, i Houllier i Benitez, koristili su ga i na pozicijama koje mu po profilu sasvim ne odgovaraju, no Gerrad je baš kroz ta trenerska lutanja dokazao da je jedan od najkompletnijih igrača na svijetu. Uz Xavija iz Barcelone, vjerojatno i najkompletniji.

2005. Gerrard je pokorio Europu

Prvi nastup, 29. studenoga 1998, imao je također na gostovanju U Blackburnu. Prisjećajući se tih trenutaka najdublje mu se urezala crtica iz povratka s gostovanja kod Tottenhama kada je prvi put dobio priliku u početnom sastavu.

'Sjećam se da sam stajao pred stepenicama autobusa i nisam želio izaći van. David Ginola me na toj utakmici učinio smiješnim, bio sam sukrivac za poraz. Mislio sam da će me poslati natrag u juniorski pogon s etiketom 'nije dobar' i da više nikada neću ući u autobus prve momčadi.'

Ostatak priče ovjekovječen je slavom i neizmjernom ljubavi navijačkog Kopa prema svom Stevieju. S klubom je osvajao Ligu prvaka, Kup Uefa, po dva FA kupa, liga kupa, engleska i europska superkupa, ali i dalje traži svoj sveti gral. Nikada nije osvojio Premiership i to ga, kao i njegove suigrače, strašno svrbi. Neće ni ove godine, ali Gerrad još nije navršio ni 30. Ima još dovoljno vremena.