engleska liga

Liverpool slavio u gostima kod Fulhama te se na vrhu ljestvice izjednačio s Arsenalom

21.04.2024 u 21:01

Bionic
Reading

U posljednjem nedjeljnom ogledu 34. kola engleske Premier lige nogometaši Liverpoola su u gostima bili bolji od Fulhama 3-1

Liverpoolu je ova utakmica došla u delikatnom trenutku jer je u zadnja četiri nastupa, u svim natjecanjima, dva puta poražen, jednom remizirao i jednom pobijedio, ali to je slavlje od 1-0 kod Atalante bilo uzaludno jer je ispao iz Europske lige.

Gostovanje kod Fulhama otvoreno je golom Alexander-Arnolda u 32. minuti za 1-0 Liverpoola, ali je domaćin izjednačio u nadoknadi prvog dijela. Strijelac je bio Castagne.

Vrlo brzo početkom nastavka Liverpool je vratio vodstvo, a strijelac je u 53. minuti bio Gravenberch, dok je ogled odlučen u 72. minuti kada je Portugalac Diogo Jota postavio konačnih 3-1.

Liverpool sada na vrhu ljestvice ima 74 boda kao i Arsenal. Treći Manchester City ima bod manje, ali i utakmicu manje.

  • +10
Fulham - Liverpool, engleska liga, 21.4.2024. Izvor: EPA / Autor: VINCE MIGNOTT

Uvjerljive su domaće pobjede u 34. kolu ostvarili nogometaši Aston Ville i Crystal Palacea. Aston Villa je pobijedila Bournemouth 3-1 premda su gosti poveli nakon pola sata igre kada je Solanke realizirao jedanaesterac. Domaćin je izjednačio u nadoknadi prvog dijela, a za 1-1 je pogodio Rogers, dok je potpuni preokret uslijedio u nastavku.

Diaby u 57. i Bailey u 78. minuti su pogađali za konačnih 3-1 i potvrdu četvrtog mjesta na ljestvici kluba iz Birmignhama.

Iznimno uvjerljiv bio je Crystal Palace koji je pred svojim navijačima svladao West Ham 5-2. Čak četiri gola domaći sastav je dao u uvodnih pola sata igre. Olise u sedmoj, Eze u 16. pa autogol Emersona u 20. i Mateta u 31. minuti potpuno su slomili goste koji su bili papirnati favoriti uoči dvoboja.

Do kraja susreta Mateta je zabio još jedan gol za Crytsal Palace, dok je na drugoj strani pogodio Antonio te je vlastitu mrežu naciljao Mitchell za konačnih 5-2 domaćina.

Crystal Palace je napredovao za jedno mjesto te je sada 14., dok je West Ham ostao osmi.

Nogometaši Evertona svladali su na domaćem terenu Nottingham Forest 2-0 u prvom nedjeljnom ogledu 34. kola. Za oba sastava ovo je bila iznimno važna utakmica za potencijalni bijeg iz opasne zone ispadanja, a tri boda ugrabio je domaćin nakon po jednog gola u svakom poluvremenu.

U 29. minuti je Gueye pomalo traljavo uputio udarac s 20 metara, a lopta se nekako pored vratnice ušuljala u mrežu za 1-0. Puno bolji udarac bio je onaj McNeila u 76. minuti kada je raspalio sa skoro 25 metara i postavio konačnih 2-0. Everton je ostao na 16. mjestu ljestvice, ali sada ima četiri boda više od Nottingham Foresta koji je na 17. poziciji.

Preostale tri utakmice ovog kola igraju se sredinom svibnja. Tottenham i Manchester City se sastaju 14. svibnja, a dan kasnije će igrati Brighton - Chelsea te Manchester United - Newcastle. Ti su ogledi otkazani za spomenute datume zbog polufinalnih susreta FA kupa ovog vikenda.

Standings provided by Sofascore