engleska liga

Mo Salah na Old Traffordu iz penala u samoj završnici utakmice spasio Liverpool

07.04.2024 u 18:40

Bionic
Reading

U najvećem derbiju engleskog nogometa Manchester United i Liverpool su na Old Traffordu u susretu 32. kola Premier lige odigrali 2-2

Goste je u vodstvo doveo Diaz (23) sredinom prvog poluvremena kada je ostao nečuvan u petercu nakon udarca iz kuta.

Početkom nastavka Bruno Fernandes (50) je poravnao nakon velike pogreške Quansaha. Ovaj je vraćao loptu u sredinu terena i dao ju ravno u noge Portugalcu koji je vidio da se Kelleher ne nalazi na svom golu te pogodio mrežu s više od 40 metara.

United je poveo fenomenalnim udarcem mladog Mainooa (67) sredinom nastavka, da bi na konačnih 2-2 poravnao Salah u 84. minuti iz kaznenog udarca nakon što je sudac procijenio kako je Wan-Bissaka prekršajem u svom kaznenom prostoru zaustavio Elliotta.

  • +17
Manchester United - Liverpool, engleska liga, 7.4.2024. Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN

Ovim bodom se drugi Liverpool pravnao s vodećim Arsenalom, oba sastava imaju po 71 bod, jedan više od trećeg Manchester Cityja. United je šesti s 49 bodova, jednim više od sedmog West Ham Uniteda.

Nogometaši Tottenham Hotspura 3-1 (1-1) pobjedom protiv Nottingham Foresta u posljednjoj utakmici 32. kola engleskog prvenstva stifli su na četvrto mjesto ljestvice pretakvši Aston Villu koja ima isti broj bodova, ali i slabiju gol-razliku.

Domaći su poveli autoglom Murilla (15-ag), ubrzo potom poravnao je Wood (27), ali početkom nastavka su Van der Ven (52) i Porro (58) pogodili za sigurnih 3-1.

Četvrti Tottenham sada ima 60 bodova, kao i peta Aston Villa, dok su naprijed Arsenal i Liverpool s po 71 te Manchester City sa 70 bodova.

Ivo Grbić branio je čitav susret za zadnji Sheffield United u 2-2 (1-1) domaćem remiju s Chelsaom. Gosti su dva puta vodili golovima Thiaga Silve (11) i Maduekea (66), ali su Bogle (32) i McBurnie (90+3) zabijali za konačnih 2-2.

Sheffield United je na dnu sa 16 bodova, devet manje od 17. Nottingham Foresta koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, dok je Chelsea deveti s 44 boda.

Standings provided by Sofascore