HOĆE LI GA ZAVOLJETI?

Mandžo tjera navijače Juventusa da promijene mišljenje!

01.12.2015 u 15:09

Bionic
Reading

Nakon trijumfa protiv Palerma, talijanski mediji priznaju treneru Massimilianu Allegriju da ima pravo što forsira Marija Mandžukića u prvoj momčadi Juventusa...

'Ako nastavi zabijati važne golove, možda navijači Juventusa zavole Marija Mandžukića,' piše Gazzetta dello Sport i naglašava da ga do ovog tjedna tribine nisu posebno cijenile i nije im bilo jasno zašto u napadu ne kreću Dybala i Morata.

No, Allegri ima svoju taktičku ideju i u nju se naš Mandžo odlično uklapa. Protiv Manchester Cityja hrvatski 29-godišnji napadač zabio je pobjednički pogodak glavom, a u nedjelju protiv Palerma na isti je način probio obranu domaćih i bio najzaslužniji za konačni trijumf. Dovoljno da ušutka svoje kritičare na neko vrijeme.

Mandžukić je dosad zabio šest golova u dresu novog kluba, no svaki od njih bio je važan i trener to zna. Samo u tri utakmice započeo je na klupi, no i samo u tri je igrao svih 90 minuta. Za svoju se poziciju bori s uglednim strijelcima Zazom, Moratom i Dybalom pa je jasno da mora dijeliti minute, što mu čini se teško pada.

'Kad ga je Allegri zamijenio protiv Palerma, nije bio sretan. Ali u dubini duše mora znati da postoji hijerarhija u momčadi, a Dybala i Morata su alternative,' uočio je novinar Gazette koji priznaje Mandžukiću doprinos u uvodnim mjesecima sezone te naglašava da se radi o strijelcu koji uvijek sezonu završi s dvocifrenim brojem golova te uz to puno pomaže momčadi igrom u skoku i zalaganjem u obrani...