HRVATSKI STRUČNJAK

Tudor se oglasio nakon šokantnog ispadanja iz Kupa. Evo što je poručio igračima

24.04.2024 u 06:20

Bionic
Reading

Hrvatski trener Igor Tudor i Lazio su bili jako blizu velikog rezultata, plasmana u finale Kupa Italije.

Nakon što je Juve slavio u Torinu 2-0, Lazio je u Rimu odigrao sjajnu utakmicu, poveo 2-0 i na kraju primio gol u 83. minuti koji ga je zaustavio na putu prema finalu.

Oba gola za Lazio zabio je Taty Castellanos (12, 49), dok je gol vrijedan finala za Juve zabio Milik.

Za Juventus ovo je 22. prolazak u finale Kupa, a do sada je 14 puta podizao pobjednički pehar po čemu je rekorder i u ovom natjecanju.

U finalu, koji će se igrati 15. svibnja u Rimu, suparnik Juventusa bit će bolji iz ogleda Atalante i Fiorentine koji će svoj uzvrat igrati u srijedu u Bergamu. Na taj okršaj Fiorentina dolazi s prednosti od 1-0 iz prvog dvoboja.

Tudor je nakon utakmice za Sport Mediaset rekao da momčad odlazi s podignutim glavama nakon što su odigrali sjajnu utakmicu.

'Odigrali smo fantastičnu utakmicu, ali nije bilo dovoljno i skidamo im kapu. Puno je pozitivnih stvari bilo u ovoj utakmici. Zadovoljan sam stavom, mentalitetom i načinom na koji smo bili postavljeni protiv protivnika vrhunske razine. Šteta za moje dečke jer su stvarno vjerovali. Primili smo taj gol...', rekao je Tudor i nastavio:

'Sada se moramo oporaviti, u subotu nas čeka još jedna velika utakmica protiv Verone. Igrači su dali sve od sebe, a činjenica je da imamo puno igrača koji nisu potpuno spremni. Juventus ima fizičku snagu i tempo i opcije s klupe koje mogu promijeniti igru. Na dobrom smo putu. Od kada sam došao igrali smo s Juventusom tri puta, dvaput smo pobijedili i iako nismo prošli dalje, jako sam zadovoljan mentalitetom koji smo pokazali.'

Za kraj je naglasio:

'Moramo se poboljšati, ali na dobrom smo putu. Zadovoljan sam s igračima, dobili smo tri od četiri utakmice Serie A, slijedi super važna utakmica protiv Verone. Tek sam mjesec dana tu, radit ćemo tijekom ljeta kako bismo pronašli prave profile za izgradnju ove momčadi budući da nam nedostaju fizički i trkački moćni igrači.'