BITKA ZA WEMBLEY

Srbin iz prekida riješio veliku bitku Chelseaja i 'redsa'

27.01.2015 u 23:16

Bionic
Reading

Chelsea je nakon dvije klasične nogometne bitke svladao Liverpool s ukupnih 2:1 i otišao na Wembley u finale Liga kupa. Igrač odluke bio je srpski kapetan Branislav Ivanović koji je dokazao svoju reputaciju najboljeg igrača Premiershipa po pitanju igranja glavom

Liverpool je u prvom dvoboju na Anfieldu bio bolji i prvenstveno zahvaljujući svom vrataru Curtoisu Mourinho i 'blues' kući su donijeli pozitivnih 1:1. Liverpool je uoči uzvrata znao da mora zabiti, Chelseaeju je zbog specifičnih pravila Liga kupa bio dovoljan i 0:0 nakon produžetaka.

Utakmica je odigrana u gotovo najjačim sastavima i u iznimno visokom ritmu, a nakon produžetaka slavio je Chelsea sa 1:0. Gol odluke zabio je Branislav Ivanović neobranjivim udarcem glavom nakon dodavanja Williana. Liverpool je u prvom dijelu vratara Curtoisa natjerao da dvije nove intervencije koje graniče sa savršenstvom, no u nastavku je i gostujući Belgijanac Mignolet morao podsjećati koliko je kvalitetan. Bio je u krizi i večeras se vratio u formu, što je možda i najveći dobitak Liverpoola večeras.


Liverpool je letio na kreaciji Coutinha, oštrini Škrtela i brzini Sterlinga, a posljednju priliku imao je Henderson kada je glavom promašio vrata i propustio izjednačiti. Mourinho, koji se opravdano žalio na dvije sudačke greške tijekom dvoboja, je zatvorio prilaze golu i nakon šoka u FA cupu izborio je dolazak na Wembley ove sezone gdje će za prvi trofej sezone igrati protiv Tottenhama ili Sheffield Uniteda. Kod Chelseaja je prednjačio 'pakleni' dribler hazard, dok je Dejan Lovren odličnu utakmicu odgledao s klupe za pričuve.