BUNDESLIGA

Gol Jajala za novu pobjedu Kölna

25.09.2011 u 17:55

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Mato Jajalo bio je strijelac prvog pogotka za momčad Kölna koja je na svom terenu svladala Hoffenheim 2:0 u 7. kolu njemačke nogometne lige

Nakon što su u prošlom kolu iznenađujuće na gostovanju slavili protiv Bayera u Leverkusenu, nogometaši Kölna potvrdili su dobru formu 20 pobjedom pred vlastitim navijačima nad visokoplasiranim Hoffenheimom.

Prvi pogodak u 19. minuti djelo je hrvatskog reprezentativca Mate Jajala koji je zabio na asistenciju Lukasa Podolskog, da bi napadač njemačke reprezentacije i asistent kod prvog zabio drugi gol u 64. minuti i postavio konačnih 20. Premda su gosti imali loptu u svom posjedu gotovo dvostruko više vremena (61-39), te uputili više udaraca na vrata suparnika (12-9), nisu uspjeli doći ni do počasnog zgoditka.

Dodajmo da je drugi Hrvat u redovima domaće momčadi, vratar Miro Varvodić, cijeli susret prosjedio na klupi za pričuve.

Köln je nakon dvije uzastopne pobjede popravio loš dojam s početka sezone i pomaknuo se u sredinu ljestvice, dok je Hoffenheim unatoč trećem porazu zadržao visoko četvrto mjesto na ljestvici Bundeslige.

U nedjelju navečer je kompletirano 7. kolo Bundeslige. U posljednjem ogledu je Werder u Bremenu pobijedio Herthu s 2-1, uz dva pogotka Peruanca Claudia Pizarra.

Odlučujući drugi pogodak je Pizarro postigao u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je s metar-dva glavom poslao loptu u mrežu i tako napokon naplatio ono što je Werder imao tijekom velikog dijela drugog dijela. Naime, posljednjih pola sata igre je Hertha morala odrađivati s - dva igrača manje!

U 57. minuti je Lell, obrambeni igrač Herthe, zaradio drugi žuti karton, a samo šest minuta kasnije je Kolumbijac Ramos također dobio drugi žuti karton i ostavio svoje suigrače iz Berlina na cjedilu. No, treba reći da u posljednjih pola sata Werder nije stvorio pravu, izrazitu šansu za pogodak. Dapače, čak je i Hertha bila opasnija u kontrama.

No, Werderu se ukazao Pizarro koji je u 23. minuti zabio tada izjednačujući pogodak za Werder. Naime, već na samom početku, u 3. minuti utakmice, gosti su poveli golom Ramosa.

Recimo da je cijelu utakmicu, s kapetanskom vrpcom Herthe, na terenu odradio hrvatski nogometaš Andre Mijatović.

Werder se ovom pobjedom izjednačio na drugom mjestu ljestvice s Borussijom Mönchengladbach.

Bundesliga, 7. kolo:

Köln - Hoffenheim 2-0 (Jajalo 19, Podolski 64)