SLUČAJ 'PISTORIUS'

Obrana traži jamčevinu, tužiteljstvo: Želio je ubiti!

20.02.2013 u 08:48

Bionic
Reading

U srijedu ujutro nastavljeno je suđenje južnoafričkom paraolimpijcu Oscaru Pistoriusu protiv kojeg je podignuta optužnica za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp

Čovjek koji u JAR-u ima status nacionalnog heroja doveden je u sudnicu s pokrivačem preko glave. Njegova obrana pokušat će uvjeriti suca kako Pistorius nije 'opasan za okolinu' kako bi se pustio uz jamčevinu. No tužiteljstvo je jasno.

'Ako uzmem oružje, prijeđem određenu udaljenost i ubijem nekoga, to je s predumišljajem. Vrata su zaključana i u to nema sumnje. Prijeđem, sedam metara i ubijem. Motiv je: 'želim ubiti'. I to je to,' rekao je tužitelj.

Očekuje se kako će tijekom dana tužiteljstvo podnijeti izvješća u kojima će navesti kako su prije ubojstva susjedi čuli glasnu svađu u Pistoriusovom domu.

Inače, suđenje Pistoriusu prema tvrdnjama BBC-a neće početi mjesecima.


Podsjetimo, u utorak je Pistorius ponovio kako je mislio da je u kući provalnik i da mu se cijeli svijet srušio kada je vidio beživotnom Reeveno tijelo.

Tijekom jučerašnjeg dana šesterostrukom paraolimpijskom pobjedniku potporu su dali članovi obitelji koji smatraju kako je sve bio 'nesretan slučaj'.

Oglasila se je i majka ubijene Reeva Steenkamp – June koja se u emotivnom obraćanju upitala: Zašto je to učinio mojoj maloj djevojčici?'

Drugi dan saslušanja u slučaju Oscara Pistoriusa, osumnjičenog za ubojstvo s predumišljajem svoje djevojke