NEIZMJERNA TUGA

Reli Dakar zavijen u crno: Ostavio nas je radeći nešto što je bio njegov san

15.01.2024 u 17:17

Bionic
Reading

Tjedan dana nakon pada na reliju Dakar španjolski motociklist Carles Falcon (45) preminuo je od zadobivenih ozljeda, objavila je njegova momčad

Falcon je stradao 8. siječnja na kraju druge etape kada je pri padu ozlijedio glavu. Nakon udarca izgubio je puls te su ga morali oživljavati. Nakon što je stabiliziran, helikopterom je prebačen u bolnicu u Rijadu gdje je ostao na intenzivnoj njezi u induciranoj komi sve dok prije tri dana nije vraćen u Španjolsku, još uvijek u kritičnom stanju. Nažalost, u ponedjeljak je podlegao ozljedama.

"Carles nas je napustio. Liječnički tim potvrdio je da je neurološko oštećenje uzrokovano kardiorespiratornim zastojem u vrijeme nesreće nepovratno," objavila je ekipa TwinTrail Racinga u izjavi na Instagramu.

"Carles je bio nasmijana osoba, uvijek aktivan, koji je strastveno uživao u svemu što je radio, posebno u motorima. Ostavio nas je radeći nešto što je bio njegov san, utrkujući se na Dakaru," dodaje se.

Kataloncu je ovo bio drui nastup na reliju nakon što je nastupio i 2022. godine. Bio je računalni inženjer, ali i instruktor motocikla i moto vodič iz strasti.

"Podučavao je sa strpljenjem, energijom i srećom, natjerao je sve da uživaju u motociklu. To je ono što nam je ostavio i uvijek ćemo držati uz sebe svi mi koji smo mu bili bliski," prenosi TwinTrail.