ISKRENI KAPETAN ARAPOVIĆ

Najbolji Hrvat na SP-u nakon finala kazao najveću istinu!

06.07.2015 u 11:07

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaši na Svjetskom prvenstvu do 19 godina osvojili su srebrnu medalju, a kao što je poznato od zlata ih je dijelilo samo jedno slobodno bacanje. Međutim, Božić nije pogodio i nakon produžetka slavili su 79:71 vršnjaci iz SAD-a. Od Hrvata je na cijelom turniru najbolji dojam ostavio Marko Arapović, košarkaš Cedevite, koji je uvršten u najbolju petorku turnira. Nakon turnira poslao je jasnu poruku svima

Tko zna kako bi utakmica završila da kojim slučajem Arapović u 35. minuti, zbog pet osobnih pogrešaka, nije morao iz igre. Do tog trenutka bio je naš najbolji igrač s double-double učinkom od 16 koševa i 12 skokova.

'Teško je naći prave riječi u ovakvom trenutku... Hvala vam na svemu, hvala svima koji ste vjerovali u nas, a posebno hvala onima koji nisu', kazao je nakon finala i osvojenog srebra 19-godišnji Arapović, sin proslavljenog košarka Franje Arapovića koji je u 'košarkaške anale' ušao 1992. U olimpijskom finalu protiv SAD-a kada je zakucao Dream Teamu uz urik Slavka Cvitkovića Spusti se, Franjo!

Očito su Arapovića, kao kapetana, zasmetale kritike kada su mnogi govorili 'kako bez Bendera nemaju nikakve šanse za visok plasman'. Tako je kazao najveću istinu. Stara poslovica kaže: Nikad ne podcjenjuj srce šampiona! (Rudy Tomjanovich, trener Houstona 1995.)

'Hvala momcima koji su iz dana u dan ostavljali srce na terenu, hvala stručnom stožeru što je uvijek bio tu za nas. Kao kapetan najborbenije, najsrčanije, najbolje i najpoštenije ekipe u kojoj sam ikad igrao ne mogu biti više ponosan. Momci vi ste moji heroji, hvala vam na ovom srebru zlatnog sjaja', dodao je 'Mali Franjo' - kako ga neki zovu - koji je školu košarke prošao u Ciboni da bi - umjesto odlaska na jedno od sveučilišta u SAD – izabrao Cedevitu.

Izbornik Hrvatske Ante Nazor, usprkos ozljedama i otkazima igrača kao što su Lovro Mazalin, Dragan Bender, Antonio Vranković te Ante Toni Žižić koji se ozlijedio u prvoj fazi SP-a, iz ove je momčadi izvukao maksimum.

'Možemo biti ponosni ne samo na ovo, nego na sve što smo napravili proteklih nekoliko godina. S ovim turnirom meni završava tzv. dvoolimpijski ciklus od osam godina. Imali smo sjajne uspjehe, jako smo talentirani i mislim da će ova generacija kvalitetno zamijeniti igrače u seniorima i vratiti košarku tamo gdje joj je mjesto', kazao je Nazor.

Nema sumnje kako su ovi momci, koji su osvojili srebro zlatnog sjajan, zaslužili doček u Zagrebu koji organizira HKS. Dolazak naših košarkaša očekuje se oko 18:10 sati (let iz Beča) u zagrebačku zračnu luku Pleso, a odmah nakon toga uslijedit će i svečani prijem u VIP salonu zračne luke Zagreb.


Marko Arapović: Tesko je naci prave rijeci u ovakvom trenutku... Hvala vam na svemu, hvala svima koji ste vjerovali u...

Posted by KK Cedevita on Sunday, July 5, 2015