Musa donio odluku

Iz Hrvatske je otišao u NBA, s Realom je pokorio Europu, a sad mu Partizan nudi milijune

02.02.2024 u 11:30

Bionic
Reading

Džanan Musa, jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine, navodno je dobio milijunsku ponudu Partizana

Kako pišu španjolski mediji 24-godišnji Džanan Musa, koji sjajno igra za aktualnog prvaka Europe Real Madrid (u Euroligi je na prosjeku od 13,6 koešva, 2,6 skokova i 2,5 asistencija), navodno je dobio ponudu Partizana koji mu nudi trogodišnji ugovor uz plaću od čak dva milijuna eura po sezoni!

Poznato je kako Musi, koji se igrački afirmirao u Cedeviti kod tadašnjeg trenera Cedevite Veljka Mršića, u ljeto ističe ugovor s Realom. No, isto tako treba reći kako se on i hrvatski koašraš Mario Hezonja sjajno slažu na terenu i Real bi ih volio zadržati...

Podsjetimo, Musa je 2018. na NBA draftu izabran kao 29. pick od strane Brooklyn Netsa te je odlučio odmah otići u SAD, a Cedevita je na njemu zaradila nešto manje od milijun dolara. No, ubrzo se vratio u Europu i nakon neuspješnog pokušaja u Anadolu Efesu proigrao je u španjolskom Breoganu postavši najkorisniji igrač lige (MVP). A u tom klubu opet se spojio s trenerom Mršićem…

No, obzirom na to kako dobro igra i koliko je koristan za momčad nema sumnje kako će ponuda biti još, a ako je informacija da mu Partizan nudi takav ogroman novac točna, jasno je kako bi se u igru mogli uključiti i neki drugi bogati klubovi.

Real mu, kako se doznaje iz španjolskih medija, navodno može ponuditi maksimalno milijun i pol eura godišnje.

Nema sumnje kako bi Musi bio izazov igrati za Željka Obradovića, najtrofejnijeg europskog trenera koji je devet puta bio prvak Starog kontinenta.

No, s druge strane ogroman problem je i sukob između čelnika Partizana i agencije BeoBasket koja zastupa Musu. Kao što je poznato zbog nekoliko igrača koji su napustili klub došlo je do trzavica, a sve je kulminiralo kad je mladi Izraelac Yam Madar završio u turskom Fenerbahčeu iako je imao trogodišnji ugovor.

No, kako doznajemo iz izvor bliskih Musi on je već donio odluku da ostaje u agenciji BeoBasket jer je dao obećanje kako nikad ne bi otkazao suradnju poznatom menadžeru Mišku Ražnatoviću koji mu je na jedna način +spasio karijeru' te mu osigurao milijunski ugovor u Realu.

'Njemu je prioritet ostati u Realu i tome se nada. Real je ipak institucija', kazao nam je izvor blizak Musi.

Iako je ponuda Partizana u prvi tren primamljiva, čini se da od tog posla neće biti ništa. Jer Musa je poznat kao čovjek koji se drži svoje riječi.