NOVO POJAČANJE

Zubčić tri godine u Cedeviti: Dio sam velikog kluba

28.09.2013 u 12:36

Bionic
Reading

Ususret nedjeljnom velikom okršaju Cibone i Cedevite u finalu Kupa u Draženovom domu, Cedevita je objavila da Tomislav Zubčić ostaje u momčadi...

23-godišnji krilni centar koji je veći dio karijere proveo u redovima Cibosa, a drugi dio prošle sezone u Lietuvos Rytasu, prvotno je bio dva tjedna na probi, a sinoć je stigla potvrda da je 212 centimetara visoki Zadranin potpisao trogodišnji ugovor.

'Drago mi je što sam dio momčadi i dio ovog velikog kluba, koji je u porastu. Navikao sam se na momčad. Došao je glavni trener. Sve izgleda super, a sve će, nadam se, puno bolje kad krenu utakmice u kada bude sezona u tijeku', kaže Zubčić.

Za prvu momčad Cibone igrao je od 2007. godine, do sredine prošle sezone, kada zbog dugova napušta redove 'Vukova' i odlazi van Hrvatske u Litvi, točnije Lietuvos Rytas.

'Bilo je jako lijepo, bilo je jako lijepo osjećati se kao košarkaš. Pogotovo jer je to jedna zemlja u kojoj postoji samo košarka. Ljudi te izuzetno cijene kao sportaša. Došao sam tu, pokazati ono što mogu, pomoći klubu se sebi', ističe Zubčić.


Naš bivši mladi reprezentativac priznaje da mu neće biti lako igrati protiv bivšeg kluba.

'Istina je da će biti teško igrati protiv Cibone, igrao sam tamo šest i pol godina. Međutim, ja sam sada u Cedeviti. To je sada moj klub i jednostavno, sada ću braniti boje Cedevite'.

A što kaže na novu momčad i novog trenera Jasmina Repešu?

'Mislim da ćemo sličiti malo više na reprezentaciju Hrvatske, da će se igrati brzo, agresivno. Trener će inzistirati na jako agresivnoj obrani i mislim da na to može donijeti veliki rezultat', zaključuje Zubčić.