JUBILEJ 'VUKOVA'

Cibona obilježava 40 godina od prvog trofeja

15.04.2009 u 14:56

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja 40 godina od osvajanja prvog trofeja u Ciboni su napravili film o legendi kluba Mirku Novoselu, koji je bio glavni kreator svih velikih uspjeha 'vukova'

Kako bi svima pokazali da je Cibona velik klub s bogatom tradicijom, pod Tornjem su odlučili proslaviti to što je prije 40 godina osvojen prvi trofej (Kup Jugoslavije) te su krenuli u promotivne akcije kako bi svi koji dođu u Savsku mogli postati svjesni veličine kluba.

Tako će klupske prostorije obogatiti fotografijama legendarnih igrača i trenera, a na utakmici protiv Zadra 9. svibnja podignut će dva dresa – Andre Knege i Mihovila Nakića, dvojice kapetana i najtrofejnijih igrača u povijesti zagrebačkog kluba. Snimljen je i film o Mirku Novoselu, čovjeku koji je ušao u Kuću slavnih i koji je ponajviše zaslužan za Cibonine uspjehe.

'Prije 40 godina u Zagreb je došao prvi trofej. Zaslužila ga je tadašnja Lokomotiva osvojivši Kup Jugoslavije. U povodu toga napravili smo film o Mirku Novoselu koji je itekako zaslužan za sve što je ovaj klub napravio', kazao je predsjednik kluba Ivo Jelušić.

Mirko Novosel je priznao kako je počašćen filmom te je napomenuo da je Cibona jedini klub iz Europe koji ima trojicu igrača u Kući slavnih (Mirko Novosel, Dražen Petrović i Krešimir Ćosić).

'Osvajanjem tog prvog trofeja počeo je i sistematski rad u klubu. Mnogi se ne sjećaju, ali mi smo na Tuškancu igrali na otvorenom i po kiši, što je danas nemoguće', kazao je Novosel.

Film o proslavljenom treneru 'vukova' premijerno će biti prikazan u ponedjeljak, 20. travnja, u kinu Europa, s početkom u 20 sati.